W.O. - walkover

Lag som lämnar W.O. förlorar berörd match med resultatet 0-5 samt tilldöms böter om 3 000 kr för seniorlag/juniorlag resp. 1 000 kr för ungdomslag samt ev domarkostnader vid sent lämnad W.O.

Lag som lämnar W.O. för andra gången under säsongen kan uteslutas ur serien.

Vid uteslutning tillkommer tävlingsavgift enl samma princip som vid avanmälan.

Blå lag - 2.000:-
Röda lag - 3.000:-
Svarta lag (junior, utveckling, veteran) - 4.000:-
Representationslag - halva anmälningsavgiften

Lag som lämnar W.O. i någon av seriens sista tre omgångar kan uteslutas ur serien. Detta beslutas av Tävlingskommittén. 

När ett lag beslutar för att lämna W.O. skall de kontakta tävlingskansliet. Om beslutet att lämna W.O. tas utanför StIBF:s kanslis öppettider (exempelvis fredag kväll) kan man lämna W.O. utan kansliets inblandning.

Detta sker genom att man inledningsvis tar kontakt med motståndarna samt domarna telefonledes, och meddelar sin avsikt att ej medverka i matchen. Därefter skickar man ett bekräftelsemejl på detta med både motståndarlag och StIBF:s tävlingsavdelning som mottagare.

Detta ska då frånta motståndarna som ej avser lämna W.O. skyldigheten att närvara, och därmed slippa antingen drabbas av en W.O. alternativt i vissa fall behöva göra långa resor tidigt på morgonen bara för att ett lag måste stå på banan.

Detta mejl blir alltså det bindande dokumentet lagen emellan, som påvisar för StIBF att ena laget ej behövde närvara och det andra ej har möjlighet att ”lura” till sig en W.O.-seger på detta vis.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS