Innebandy.se har fått ett nytt utseende

Publicerad
Sm Finalen 2023

Idag lanseras nya Innebandy.se för både förbundet och alla 19 distrikt. Flera månaders arbete har legat bakom med planering, design och byggande av sidan för att skapa en så användarvänlig upplevelse som möjligt. Nytt utseende, snabbare, mer inspiration och lite bättre helt enkelt.

Målsättningen med nya Innebandy.se var att skapa en förbättrad upplevelse utifrån dagens beteendemönster och besökarnas feedback, redaktörernas önskemål och samlande erfarenhet av hur Innebandy.se använts.

–  Det har legat en hel del arbete bakom där vi fångat in önskemål för att skapa en så bra hemsida som möjligt. Vi hoppas att besökarna upplever vår nya hemsida inspirerande och användarvänlig, säger Thomas K:h Andersson, CTO/IT-ansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Över 75 procent använder en mobiltelefon när de surfar på innebandy.se. Därför har mest tid lagts på att göra den nya designen mer mobilanpassad. Andra fokusområden har varit att förbättra ”sök” med AI-tjänster och A-Ö-listor, en bättre struktur, fler klassiska rubriker och bättre möjligheter att dela innehåll mellan olika redaktörer.

– Målsättningen har varit att skapa en hemsida för hela innebandysverige. För de insatta och de nyfikna. Vi vill bli folksporten och tror att vår nya hemsida är en viktig pusselbit i det arbetet, säger Tero Marjamäki, kommunikationschef på Svenska Innebandyförbundet.  

Utvecklingen och förarbetet har gjorts tillsammans med den digitala byrån Toxic.

– Vi hade kontakt med olika webbyråer innan valet av Toxic gjordes. Deras höga kunskap och erfarenhet av CSM-verktyget Umbraco tillsammans med ett intresse för sport och kunskap av svensk idrott var några av de avgörande delar som ledde till vårt samarbete, säger Thomas K:h Andersson.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS