Fokuspunkter säsongen 2024/25

Publicerad
Damjuniorfinal Bis

Inför säsongen 2024/25 kommer Stockholm Innebandy fokusera på följande regelverk som kommer gälla i allt spel administrerad av Stockholms Innebandyförbund.

Fokuspunkter säsongen 2024/25

Protester och gester från spelare och avbytarbänk

DK vid StIBF har beslutat att överdrivna gester och protester från spelare och från avbytarbänk skall stävjas. Domare ska följa detta arbetssätt i att minska överdrivna gester och protester; 1) Tillsägelse, 2) Skarp tillsägelse (varning), 3) Bestraffa med 2mins lagstraff enligt regelboken (605.21). I förekommande fall kan också regel 610.1 vara applicerbar (Osportsligt uppträdande), men används med fördel efter att en spelare redan avtjänat 2mins lagstraff för protest (ej krav på detta). Beroende på förseelsens natur, kan domare frångå detta arbetssätt och använda sig av ett större straff. 

Felaktig coachning

DK vid StIBF har beslutat att domarna vid StIBF skall uppmärksamma tränare/lagledare på att de måste leda sina respektive lag inom byteszonen. Om detta inte efterlevs skall tränare/lagledare uppmärksammas på detta innan det bestraffas med 2mins lagstraff för felaktig coachning (regel 605.21). 

Fördröjande av spelet

Innebandy är en av världens snabbaste bollsporter, och DK vid StIBF vill uppmuntra till att spelet flyter på så mycket som möjligt. Spelarna skall också ges förutsättningar till att spela en snabb innebandy. Mot denna bakgrund har DK vid StIBF beslutat att domarna vid StIBF skall lägga fokus vid förseelser som tydligt syftar till att fördröja att spelet sätts igång av motståndarna. Att ta med sig bollen, eller slå iväg bollen från den plats där ett frislag/inslag skall läggas skall beivras med 2mins lagstraff enligt regelbokens regel 605.19. 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS