Domarläger i samband med Storvretacupen

Publicerad
Domare Sthlm

Foto: Henri Nordstrand

Sedan säsongen 2016-2017 har Stockholms innebandyförbund genomfört ett domarutvecklingsläger i samband med Storvretacupen. Denna säsong var inget undantag utan årets läger blev det hittills historiskt största med hela 65 deltagande domare, som under lägrets gång fick coachning av några av våra 16 domarcoacher på plats.

Under domarlägret i Storvretacupen får domarna ständigt coaching och feedback på sina insatser från någon av våra domarcoacher. På så sätt utmanas domarna hela tiden och utvecklas till att bli bättre domare. Till skillnad från det vanliga seriespelet så får domarcoacherna här en helt annan förutsättning att arbeta och utveckla domarna.

Under lägret ”andas” deltagarna innebandy på ett helt annat sätt än vad man gör när man dömer enstaka seriematcher hemma i Stockholm. Deltagarna ser och lär av varandra och får under lägrets gång även möjlighet att direkt implementera sina nyinlärda kunskaper. ”Man ser en stor förbättring hos våra domare redan under den andra dagen av lägret. Och då ska vi inte prata om hur mycket de utvecklats till domarlägrets tredje och sista dag”, säger Maja Bergman som var en av de 16 domarcoacher på plats under lägret.

På samma sätt som Storvretacupen delas in i tre delar så görs även vårat domarläger det. De domare som visat framfötterna under säsongen blir tillfrågade om att delta under lägret och får därefter matchning utefter den nivå de ligger på. Exempelvis så var samtliga av våra domare som dömde under cupens yngsta del helt nyutbildade inför denna säsong och det de alla har gemensamt är att de visat framfötterna och imponerat på våra domarfaddrar som är med alla våra domare på sina första domaruppdrag.

”Detta är ett superbra sätt att fånga upp våra unga och lovande talanger och arbeta vidare med dem”, säger Hampus Viking, domarkonsulent på Stockholms innebandyförbund.


Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS