Två domarpar till VM – debutanterna tar plats

Publicerad
Fyrsplitdomare

 Internationella Innebandyförbundet (IFF) har nu presenterat domarteamen som kommer att döma VM i Malmö senare i år. Bland de presenterade hittar vi fem svenska representanter, däribland en i rollen som domaransvarig (Head of the Referees).  

Det är en välkänd uppställning domarpar som intar Malmö arena i december. Det är den svenske Mattias Linell som axlar rollen som domaransvarig samt två nykomlingar till VM-scenen. Den skånska duon Simon Broman och Martin Matti har länge figurerat på hög nivå både i Sverige och internationellt men får nu det hedersamma uppdraget att döma sitt första VM.  

– Det känns jätteroligt och ärofyllt såklart. Det är häftigt och någonting man har strävat efter och haft som mål länge. Att få bli ett av sju par som får döma i den här konkurrensen, det är en fin känsla, säger Simon Broman. 

Drömmen om VM har funnits länge för Broman och Matti. Efter att ha samlat på sig högklassig erfarenhet från SSL och internationella sammanhang blev den idag till verklighet.  

– Egentligen har det varit ett mål sen vi blev nominerade till internationella domare. Att döma ett herr-VM är det största man kan göra inom den internationella karriären för vår del. 

Broman och Matti har på senare tid börjat utmana fler framstående namn bland elitdomare i Sverige och fortsätter nu samla på rutin och framgångar i domarsammanhang.   

– När vi dömer internationellt så är en av våra största styrkor att vi kan få alla typer av spelare att förstå hur vi vill att innebandy ska spelas. När vi är ute internationellt så går det ganska snabbt från att matchen börjar till det att den spelas så som vi vill att innebandy ska spelas, vilket är som den spelas i Sverige. 

Domarteamats svenska representation fulländas slutligen med det rutinerade domarparet Thomas Andersson och Richard Wissman som har en lång erfarenhet bakom sig. Tillsammans kommer de alla tillhöra domaruppsättningen i Malmö senare i vinter. För Andersson och Wissman väntar nu ytterligare ett hedersfyllt uppdrag. 

– Vi är superstolta över att vara uttagna till VM i Malmö, säger Rickard Wissman, och fortsätter: 

– För oss är det en stor ära att döma världens finaste turneringen - och äntligen på hemmaplan! Dessutom är det ett fint kvitto för svenska innebandy att två svenska domarpar är uttagna. 

Än är det flera drabbningar kvar att döma men om drygt tre månader står domarduon redo i arenan inför en uppgift de längtar efter.  

– Vi ser fram emot en rolig innebandyhöst och ska nu skapa bästa förutsättningar för att  kunna leverera vårt bästa i Malmö. 

Publicerad av Johanna Käck

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS