Lär känna vår personal: Sara Berglind

Publicerad
Sara B Hemsidan

För att spelare, ledare, domare och alla andra värdefulla individer vid träningar/matcher ska kunna genomföra det ni älskar mest – innebandy – finns vi på Skånes Innebandyförbund till för er. Vi som förbund gör hela tiden vårt yttersta för att skånsk innebandy ska fortsätta utvecklas. Kanske märker ni av vårt arbete ute i hallarna, men har ingen aning om vem som gör vad. Under juni månad ska vi se till så att ni får lära känna oss bättre. 

En av Skånes Innebandyförbunds medarbetare är Sara Berglind. Hon började sin anställning i förbundet 2014 och har ett förflutet i att arbeta med tränarutbildningar och projekt. Numera är det domarfrågor som Sara har som sitt primära arbetsområde.

Har du tidigare haft en annan roll där eller inom liknande organisation/förening/annan idrott/domare/spelare etc?

 – Jag är utbildad idrottskonsulent från Bosöns idrottsfolkhögskola, som gav mig praktik först på Stockholms Innebandyförbund, följt av Svenska Innebandyförbundet, vilket också ledde till en anställning. På Svenska Innebandyförbundet fick jag testa många delar, det som idag är kundtjänst, sen tävlings- och utvecklingsenheten under två år, innan jag flyttade ner till Skåne.

– Utanför arbetet har jag länge spelat själv, varit tränare, domare, domarcoach, domaransvarig i förening så det blir många timmar i idrottshallar under fri tid. Jag är även instruktör för tränarutbildningar sen drygt tio år tillbaka.

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

 – Jag drivs av två stora saker; det ena är folkhälsan – att få fler människor att röra på sig både genom kunskap kring hur viktigt det är, men också genom förutsättningar för roliga, givande aktiviteter. Den andra är att se människor utvecklas, som människor, spelare, domare och ledare.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Det finns ingen vanlig arbetsdag för mig, utan säsongen går mer i perioder. Det startar med en intensiv utbildningsperiod, löpande utvärdering och planering och sedan få ut kunskap och resurser i verksamheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med att jobba med innebandy är att få jobba med ett av mina stora intressen i livet. Vi har stora möjligheter att göra mycket och testa nya grejer och då är det extra kul när man får se det avspeglas i verksamheten. De senaste två åren har vi t ex arrangerat domarläger för unga domare i samband med Warbergsspelen vilket har varit otroligt roligt och givande!

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Den är enkel, fartfylld och finns alltid något att utveckla. Vill en inte spela själv finns det mycket utanför att engagera sig i. Vi vågar prova nya grejer.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS