Melinda Bergstrand: "Ser fram emot att få komma närmare föreningarna"

Publicerad
Melinda Hemsida

För att Skånes Innebandyförbund överhuvudtaget ska fungera krävs det en kompetent styrelse. Styrelsen är förbundets näst högsta organ som tar besluten när distriktsmötet inte är samlat. I vår styrelse finns det nio medlemmar som omfattas av rollerna ordförande, vice ordförande och ledamöter.

Skånes Innebandyförbund har nu äran att presentera en ny styrelserepresentant. Ledamoten Melinda Bergstrand har nyss gått in i sin första mandatperiod och kommer hädanefter ha extra ögon på kommunikationen, som ett led i att stärka Skånsk Innebandys varumärke.

Varför valde du att engagera dig som styrelsemedlem?

– Genom rollen som styrelseledamot hoppas jag kunna få bättre förståelse och insyn i arbetet bakom idrotten, och framför allt kunna ge tillbaka till en sport som gett mig väldigt mycket. Med Skånsk innebandys satsning på kommunikation och varumärke såg jag en möjlighet att kunna bidra med mina erfarenheter och bakgrund inom varumärkesstrategi, marknadsföring och innehållsproduktion. Som relativt ung, aktiv spelare själv med närhet till både sporten och föreningslivet tror jag även att jag kan bidra med ett nytt perspektiv som jag hoppas kan ge liv till diskussionerna kring innebandy i Skåne och nationellt.

Har du tidigare haft/har nu en annan roll inom liknande organisation/förening?

– Det är mitt första uppdrag på organisatorisk föreningsnivå.

– Jag är uppväxt i föreningslivet och framför allt lagidrott, då jag utöver innebandyn i många år spelade både handboll, pingis, ishockey och fotboll. Satsningen föll dock på innebandy som jag spelat från skolinnebandyn runt 9 års ålder, till SSL och Schweiziska NLB där jag som 20 åring tog en paus. Sedan 2022 är jag tillbaka på planen igen, numera i Höllviken Dam Div 1.

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

– Naturligt svar är såklart att öka synligheten för alla medlemsföreningar, att få fler ögon på och bättre förståelse för allt det fantastiska arbete som sker ute i klubblokalerna genom mer strategiska kommunikationsinsatser. Jag tror på att det är så vi kan skapa ännu mer stolthet inom sporten som gör att fler människor vill engagera sig under längre tid, så att vi både kan attrahera nya och behålla fler utövare, funktionärer och eldsjälar inom sporten. 
 
– Utöver det hoppas jag även kunna driva på initiativ kopplat till psykisk hälsa och hur vi bedriver hållbar elitverksamhet med rätt förutsättningar för både spelare och föreningar. 

Vad gör du utanför Skånes Innebandyförbund?

– Jag driver sedan slutet av 2023 eget företag inom sports marketing, vilket kort sagt är marknadsföring av sport eller genom sport. Där arbetar jag både med föreningar, företag eller profiler inom sport som vill stärka sin synlighet, skapa mer engagemang eller attrahera fler sponsorer/partners/fans/utövare. Gör även en del uppdrag inom upplevelse/besöksnäring.

– Dessutom är jag sportfantast så utöver innebandyn ägnar jag mycket tid till att testa olika träningsformer.

Vad är det bästa med din roll som styrelserepresentant?

– Jag får återkomma med svar när jag blivit varmare i kläderna, men det jag verkligen ser fram emot är att få komma närmare alla föreningar, få arbeta med människor som delar mitt intresse för sport och få ännu en ursäkt att gräva ner mig i nya sidor av innebandyn.

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Tillgängligheten och variationen. Dels att det går att anpassa spelet till olika underlag, antal deltagare, nivåer och åldersgrupper. Men också att det är en sport som aktiverar och utvecklar många olika förmågor. Som spelare uppskattar jag kombinationen av strategi, fart, närkampsspel, teknik och samarbete. Att spela innebandy är något som stärker en både fysiskt, psykiskt och socialt. 

Kontakta Jan-Olof
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS