Johan Sandahl: "Då får jag mycket energi"

Publicerad
Johan Sandahl Hemsida

För att Skånes Innebandyförbund överhuvudtaget ska fungera krävs det en kompetent styrelse. Styrelsen är förbundets näst högsta organ som tar besluten när distriktsmötet inte är samlat. I vår styrelse finns det nio medlemmar som omfattas av rollerna ordförande, vice ordförande och ledamöter.

Johan Sandahl har varit verksam i Skånes Innebandyförbund i sju år; varav två år i tävlingskommittén, två år som ordförande och tre år som ledamot.

Sedan två år tillbaka är Johan Sandahl ordförande i förbundet. Hans övergripande roll innebär att han leder, stöttar och följer upp den verksamhet som beslutades på årsmötet.

Varför valde du att engagera dig som styrelsemedlem?

– Jag brinner för föreningslivet, och har väl känt att min bakgrund och erfarenhet från innebandy är något jag hoppas kunna bidra med. Nu när min tid är lite mer begränsad än när jag exempelvis var tränare så är detta en roll som jag hinner med och kan styra tiden lite bättre.

Har du tidigare haft/har nu en annan roll inom innebandyn?

– Inom innebandyn har jag nog varit lite överallt. Som spelare gjorde jag mina sista år i Västra Ingelstad som målvakt. Sen har jag varit domare på SDF-nivå i omgångar, i några år på det. Jag var tränare på allsvensk- och division 1-nivå i kanske 7-8 år samt en sväng i landslaget som målvaktstränare. För Svenska Innebandyförbundet var jag även kursledarinstruktör och tog då fram utbildningsmaterial framförallt mot målvakter. Därtill har jag jobbat som klubbchef i Malmö FBC i cirka fem år. 

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

– Jag gillar helheten, vilket styrelsens uppdrag passar mig perfekt. Det är just det vi behöver ha med oss hela tiden. Vi behöver få alla delar utanför och innanför planen att fungera för våra föreningar för att det ska bli bra.

Vad gör du utanför Skånes Innebandyförbund?

– Till vardags jobbar jag på E-handelsbolaget Boozt på vår Retail Mediaavdelning. Sen har jag familjen och barnens aktiviteter som tar en del tid samt lite golf som ska klämmas in.

Vad är det bästa med din roll som styrelserepresentant?

– När man får träffa föreningarna och få höra deras feedback. Bolla idéer och tankar om hur vi som förbund kan hjälpa dem. Våra föreningar gör ju ett otroligt arbete, och i många delar är behoven lika hur vi ska stötta, men ibland skiljer dem sig åt också. Genom att få ha den dialogen, och både ta in kloka tankar hur vi ska göra vårt jobb bättre, men också ge föreningarna perspektiv varför vissa saker sker på annat sätt, är ett samtal som jag få mycket energi av.

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Den klassiska låga tröskeln är ju en del. Sedan så är innebandyn fortfarande relativt skyddad från en hets och stress kring utveckling och resultat, som jag upplever mer och mer i andra idrotter kämpar med. Innebandy fångar så många för att det just är en kul och fantastisk sport som bidrar till gemenskap, folkhälsa, glädje och spänning till att sista minuten är spelad.

Kontakta Johan

Läs gärna mer om styrelsen 2024/25:

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS