Här är VM-logotypen 2024

Publicerad
App – 1 (1)
Idag lanseras logotypen för Innebandy-VM i Malmö 2024. Med grafiken i VM-logotypen och budskapet ”The floor is yours” vill Svenska innebandyförbundet berätta om hur sportens storhet bor i dess enkelhet och etablera innebandy som folksport.

Svenska herrlandslaget i innebandy är flerfaldiga världsmästare och när Sverige arrangerar VM 2024 riktas strålkastarna mot de spelare, tränare, fans och ideellt engagerade som gjort sporten till en folkrörelse i Sverige. Färgerna i logotypen är hämtade från den svenska och skånska flaggan och formen symboliserar den konstanta rörelse som definierar sporten – både på och vid sidan av planen.

– Att arrangera ett innebandy-VM i Sverige betyder oerhört mycket för oss som värdland eftersom vi starkt vill bidra till sportens internationella utveckling. En av våra ambitioner och största prioriteringar under resan fram till VM 2024 i Malmö är att inspirera barn, unga och vuxna att börja och fortsätta spela innebandy, säger Magnus Nilsson, VM-general.

Budskapet The floor is yours-inspirerades av innebandyrörelsens starka känsla av stolthet och gemenskap. Kommunikationen riktar sig till spelare, länder, publik och alla som kommer jobba med VM 2024. Orden ska på ett lekfullt och talande sätt visa att innebandy är en inkluderande sport och att VM 2024 kommer bjuda på en folkfest för alla.

– Genom att satsa på ett storartat VM-arrangemang med inkludering och engagemang som ledord vill vi skapa en stark upplevelse för hela Sverige. Vi har en fantastisk gemenskap inom innebandyn som vi önskar att fler vill ta del av. Vi hoppas på att VM 2024 ska attrahera även de som inte har hittat till innebandyn än, säger Magnus Nilsson, VM-general.

Om Innebandy-VM 2024 / Men’s World Floorball Championships 2024
Innebandy-VM2024 arrangeras av Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och International Floorball Federation (IFF) med Malmö Stad som värdstad. 16 deltagande nationer tävlar om medaljerna i Malmö Arena och Baltiska hallen den 7–15 december 2024. Det går redan nu att förköpa biljetter på: www.ticketmaster.se.

Läs mer om VM 2024 här: www.wfc2024.se


Publicerad av Tero Marjamäki

VM 2024 logotyp

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS