Ledarlicens

Du som ledare är en väldigt viktig person som ungdomarna ser upp till och där ditt sätt att vara har stor betydelse för hur ungdomarna beter sig mot varandra, mot er ledare och mot domare och motståndare. Du har även stor en stor betydelse för hur ungdomarna utvecklas som människa och innebandyspelare. 

Målsättningen är att våra föreningar ska bli kända för att ha de bästa ledarna i Sverige.

Grundutbildningarna ger ledarlicens ett år.

Målvakt röd 2 ger ledarlicens i två år

Steg utbildningarna ger ledarlicens i tre år.

När du genomfört utbildningen och är godkänd registreras det automatiskt på din personliga IBIS-sida. 

Regler ledarlicens

2023/2024

I samtliga matcher arrangerade av Västergötlands Innebandyförbund råder krav på ledarlicens utgiven av Västergötlands Innebandyförbund. Ledarlicensen erhålles efter genomgången och godkänd ledarutbildning.

Om ledaren innehar giltig ledarlicens framgår det i IBIS och skrivs ut på matchprotokollet.

Kravet är att om fler än två ledare är uppskrivna på matchprotokollet/IBIS skall minst två inneha ledarlicens. Då två ledare är uppskrivna på matchprotokollet/IBIS skall minst en ledare inneha ledarlicens. Då endast en ledare är uppskriven på matchprotokollet/IBIS skall denne inneha ledarlicens. Vid avsaknad av ledarlicens kan distriktets tävlingskommitté utdöma sanktion/bötesstraff till denne eller för den förening ledaren representerat vid aktuell match.

Skulle ett lag sakna ledare med godkänd ledarlicens kontaktar VIBF föreningen. Förening uppmanas då tillse att ledarna genomgår en Grundutbildning (GU) eller fortbildning snarast möjligt.

Kostnaden för saknad ledarlicens/match är 400 sek/per ledare.

För att förhindra denna onödiga merkostnad för föreningen, planera in utbildningar för era ledare i god tid innan säsongsstart. Alla utbildningar går att genomföra på hemmaplan.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS