Årets stora fortbildningshelg för domarkåren

Publicerad
Mittsasong

Fortbildningshelgen är ett årligt inslag för domarkåren. Varje år inför säsongen samlas större delen av vår domarkår för en helg fylld med domarskap. Allt från nybörjare som ska ut och döma sina första matcher till våra högst rankade domare samlas på ett och samma ställe.


Alla domare behöver varje år gå en kurs inför säsongen för att tillsammans med godkänt löp- och regelprov därefter tilldelas licens att döma. Domarna kan välja mellan utbildningstillfällena som vi kallar fortbildningshelgen och licenskvällen.

Årets fortbildningshelg kommer gå av stapeln helgen 19–20 augusti på Usine, mitt på Södermalm. Under helgen kan man välja att gå kurs 1 eller 2 dagar. Kurserna kommer vara mellan ca 9.00 och 16.30 båda dagarna. Detta är det alternativ vi rekommenderar samtliga domare att gå. Vi erbjuder en komprimerad kurs i form av Licenskvällen för de domare som inte har möjlighet att närvara under fortbildningshelgen.

Årets instruktörer under fortbildningshelgen kommer vara Daniel Kölborn, Bjarne Hekkelstrand, Hampus Viking, Rågher Godin, Raimon Strömberg och Henrik Ibjer. Utöver det viktiga syfte att det är enda gången på hela säsongen som hela domarkåren får träffas och socialisera med varandra så ämnar fortbildningshelgen även till att förbättra domarnas regelkunskaper men även ledarkunskaper, kommunikation, rörelse och placering.

Då alla våra domare är samlade på ett och samma ställe ger det oss även möjligheten att tillsammans bilda ett gemensamt synsätt på hur vi skall bedöma olika situationer ute i hallarna så nivån från match till match ska bli jämnare. Under årets fortbildningshelg kommer det även att delas ut priser inom kategorierna Årets domare, Årets rookiepar och Årets domarpar.

Inför kursen kan domarna alltså förvänta sig en lärorik helg och trots den stora mängd information som dem kommer behöva bearbeta kommer det i slutändan vara roligt att åter igen få träffa nya och gamla domarkollegor!

Publicerad av Mathias Wegnebring

Dela
Samarbetspartners

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS