Träna upp löpsteget med Sarah

Publicerad
Microsoftteams Image (3) (Kopia)
För ett par veckor sedan besökte Sarah IBK Lunds Flickor 07-09 för ett pass löpteknikträning. Med ett första pass löpteknikträning får spelarna förbättrad förståelse för hur löpningen görs fördelaktig och skonsam men också lättare och roligare!

Löpning är en stor del av innebandyspelet och det är därför relevant att lägga in löpträning som en del i innebandyträningen. Dels behöver du som spelare träna löpning för att bli snabb och effektiv på plan, och dels är löpning ett bra sätt att träna upp kondition och uthållighet. Men en stor del i att träna löpning och löpteknik handlar om att förbättra förutsättningarna för ett löpsteg med skonsam belastning och därmed undvika skador. 

Genom att träna in en skonsam löpteknik redan som ung ökar du förutsättningarna för att undvika skador i så väl knän, höfter och fötter. Med träning i löpteknik kan du öva upp en mer skonsam och effektiv löpning för att hålla länge och dessutom uppleva att löpning känns både lättare och roligare!

Sarah är löpcoach och personlig tränare och har under många hjälpt allt från nybörjare till erfarna med både löpteknik och löpprogram. Vill ni att Sarah kommer till ert lag för löptekniksgenomgång och utveckling av era spelare? Skicka ett mail till sarah.jaxell@innebandy.se. Passa på att ta in löpteknikträning inför sommaruppehållet.

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS