Svensk Innebandy arrangerar nytt elinnebandyläger – så anmäler du dig

Publicerad
Elinnebandyläger

Elinnebandy är en lagsport som genomsyras av glädje och gemenskap. Deltagarna sitter i specialbyggda elrullstolar där det endast krävs att du kan röra ena handen. Nu arrangerar Svensk Innebandy ett elinnebandyläger.

Elinnebandy är en unik lagsport där spelarna sitter i en specialbyggd elrullstol med ett klubblad monterat längst fram. Elrullstolen är byggd för att kunna anpassas efter varje spelares behov och möjliggör innebandyspel för de som annars inte haft chansen.

Nu arrangerar Svensk Innebandy – för första gången – ett elinnebandyläger.

– Det känns jättekul att vi har möjligheten att för första gången anordna ett elinnebandyläger, ett steg helt i linje med inkluderingsprocessen, säger Jonatan Petersson, parainnebandyansvarig på Svensk Innebandy.

Lägret arrangeras i Växjö den 18-19 maj och är till för befintliga spelare som har med egen utrustning men även för nya deltagare som vill prova på elinnebandy för första gången. På plats kommer elrullstolar tillhandahållas för de som vill prova på.

För Jonatan Petersson var det viktigt att arrangera ett läger för både befintliga spelare men även för de som är intresserade men kanske inte har egen utrustning.

– Att nya spelare får möjligheten att träffa de som redan idag är aktiva inom elinnebandyn tror vi är ett framgångsrikt sätt för att skapa goda relationer som gör det både enklare och roligare att som nybörjare komma tillbaka till elinnebandyn även efter lägrets slut.

Något som genomsyrar elinnebandy är annars gemenskapen bland deltagarna. Jonatan Peterson ser fram emot att välkomna nya ansikten till sporten och den glädje som elinnebandy frambringar. 

– Det kommer att bli otroligt roligt, jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att prova på elinnebandy.

Lägret sker i samverkan med Parasport Sverige, projektet Elinnebandy är livet och Hjärtebarnsfonden.

Vill du anmäla dig?
Följ respektive länk nedan om du är befintlig spelare eller ny till sporten. Lägeravgiften är 300kr. För dig som behöver boende finns ett erbjudande till subventionerat pris i inbjudan. Läs mer om vad som ingår i lägeravgiften i respektive inbjudan. 

Elinnebandy är till för dig som…

  • Har en rörelsenedsättning eller grav rörelsenedsättning - exempelvis muskelsjukdom, Cerebral Pares, Dysmeli, ryggmärgsbråck.
  • Har annan typ av funktionsnedsättning som gör det svårt att delta i andra paraidrotter - ex. medfött hjärtfel.

Mer information om Elinnebandy är livet
Ett Allmänna arvsfonden-projektet med målsättningen att över en treårsperiod utveckla elinnebandyn. Dels genom att skapa utbildningar inom elinnebandy, dels genom att jobba för ett ökat antal föreningar och spelare i Sverige med en bra geografisk spridning. Växjö är en av projektets målstäder för uppstart av verksamhet. Läs mer om Elinnebandy är livet – här. 

Mer information om Hjärtebarnsfonden.
Hjärtebarnsfonden arbetar för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel och ge alla drabbade förutsättningar till en bra livskvalitet med liv och rörelse. Läs mer om Hjärtebarnsfonden – här.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Elinnebandybefintliga
Är du redan aktiv spelare? Klicka här för inbjudan till lägret!
Nyaspelare
Ny till elinnebandy och vill prova på? Klicka här för inbjudan till lägret!
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS