ELLEN TILLMAN NY KAPTEN FÖR SKÅNELAGET FLICKOR 16

Publicerad
Tillman Hemsida (1)
Nu står det klart att det är Ellen Tillman som leder Skånelaget Flickor 16 nästkommande säsong. Ellen som har en lång karriär som elitspelare bakom sig har redan haft flera tränaruppdrag efter spelarkarriären, men Skånelaget blir hennes första i distriktslagssammanhang.

Även om detta ledaruppdrag är Ellens första i distriktlagssammanhang så är hon minst sagt rutinerad i sammanhanget då hon i sin roll på Skånes IBF har administrerat Spelarutveckling/Skånelag lång tid. Vi ställde några frågor till Ellen och hennes nya roll!


Du är en av tre distriktslagsledare för Flickor 16 säsongen 23-24. Kan du berätta lite mer om dig själv!

Jag är 28 år gammal och började spela innebandy i tidigt tonår i Röke IBK. Har därefter spelat för både KAIS Mora och Malmö FBC i SSL. Har som spelare både representerat Skåne och Dalarna i Distriktslags SM och även fått äran att spela i svenska U19-landslaget. När jag la klubban på hyllan 2018 dröjde det inte länge förrän jag hade en taktiktavla i handen istället och var tillbaks i innebandyhallen men nu som tränare. Har tränat både tjejlag på röd nivå, JAS-lag och Div.1 damlag. Jag har i 5 år jobbat på Skånes Innebandyförbund med just vår Spelarutveckling/Skånelag samt tränarutbildningar men avslutar min roll på förbundet efter sommaren för att återvända till skolbänken och börja studera igen.

Vilken roll i ledarstaben kommer du att ha och vad innebär den?

Jag kommer ha en roll som huvudledare vilket innebär att jag har det övergripande ansvaret och är kontaktpersonen till spelare, föräldrar och klubblagstränare från ledarstaben. I ledarstaben har vi olika spetskompetenser som vi ska utnyttja på bästa sätt och dela upp ansvaret så vi som ledare kan ge det bästa till spelarna.

Vilka är dina erfarenheter av ”Skånelaget” sedan tidigare och varför vill du engagera dig i verksamheten? 

Jag har själv representerat Skånelaget för många år sedan som spelare och som sagt även jobbat med Spelarutvecklingen och Skånelaget på förbundet i många år. Har nu fått möjligheten att vara ledare för Flickor 16 vilket är en stor ära och väldigt roligt och spännande!

De första samlingarna börjar snart, vilka förväntningar har du av alla deltagare ni kommer att träffa och vilka egenskaper kommer du att titta extra på?

Det ska bli väldigt roligt att få dra igång och jag tror att spelarna kanske är lite nervösa och förväntansfulla och det kommer även jag vara. Mina förhoppningar är att alla spelare ska tycka det är roliga och givande samlingar där de kan få med sig ny kunskap och erfarenheter till sina klubblag. Vi ledare kommer titta lite extra på hur spelarna tar till sig taktiska delar i spelet som man kanske inte har hört eller gjort tidigare samt hur man agerar på planen både med och utan boll.

Hur det slutgiltiga skånelaget kommer att spela kanske inte är helt klart i detalj, men vilken typ av innebandy står du för?

Vi i ledarstaben har såklart en vision och tanke kring hur vi vill spela innebandy och vi tror att de spelare som finns i Skåne absolut ska kunna genomföra det. Enligt mig ger en trygghet i försvarsspelet energi och möjlighet till att spela en offensiv innebandy med fart på både boll och spelare!

Vi tackar Ellen för "pratstunden" och vill även passa på att tipsa er om att ni självklart även kommer att få lära känna våra andra distriktslagsledare lite närmare. Bara håll uppsikt på våra sociala medier.

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS