“Stämningen är bra – alltid kul med innebandy”

Publicerad
IMG 9514
Jubileum. Dubbla matcher. Och en större skara publik. När Åstorp/Kvidinge IBK firade 25 år kunde det knappast bli bättre.

En hellördag i sann innebandyanda vankades i Arena Åstorp när Åstorp/Kvidinge IBK jubilerade. Först fick damerna visa vad de gick för och därefter fick herrarna göra sitt.  Publiken fick inte bara se mål. De fick också se till så att kioskpersonalen höll sig varma och gottgöra föreningen via lottinköp av ungdomarna i entrén. Något annat än nöjd kan nog inte vara om man heter Lennart Hultberg och är ordförande i föreningen.

– Det blev ett mycket lyckat arrangemang. Såklart är man nöjd. Vi fick väl hit en 500-600 åskådare och även om man siktar på 1000 i publikantalet, så är det en bra siffra, säger han.


Lagom till storfirandet stod också kommunens nya hall klar. Eller arena, Arena Åstorp. I fjol kunde den invigas och Lennart Hultberg medger att den har blivit ett mycket välkommet tillskott.

– Javisst är det så. Den ger oss fantastiska möjligheter till att kunna arrangera större evenemang och ger oss som förening ett mervärde. Det är förstås roligare att gå på innebandy när faciliteterna också är fräscha.

Varför går du på innebandy i Åstorp?

Ivan Selemba med barnbarnet Felicia Larsson:– För att våra släktingar Joachim och Jonathan Rosengren spelar i laget. Jag bor i Borstahusen men ser ändå så många matcher som möjligt.

– Sedan så tycker jag att innebandy är en fantastiskt trevlig sport att titta på. Det händer någonting hela tiden, säger Ivan Selemba.

 

Gerry Samuelsson:


– Det är ett fåtal matcher jag går och ser. Stämningen här är bra och arenan är fantastisk. Det är lika underhållande varje gång.

– I och med att arenan kom till har det blivit till det bättre. Ett riktigt lyft. Föreningen har verkligen avancerat efter att arenan stod klar, berättar Gerry Samuelsson.

 

Henri Andersson och Zachris Lindberg:


– Eftersom det är kul. Matcherna är intensiva och oftast jättespännande att följa, förklarar Henri Andersson.

– Spelarna är individuellt skickliga och därför är det roligt att titta på när de spelar. Det är alltid kul att se Åstorp/Kvidinge, menar Zachris Lindberg.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Nellie Österström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS