Så fungerar det på kansliet: "Man får vara allsidig"

Publicerad
FBC Engelholm Kansli

För ett par veckor sedan gjorde Skånes Innebandyförbund ett besök hos FBC Engelholm. I Ängelholm jobbar kanslisterna Marcus Hedlund och Hampis Skog snabbt. Det har visst hänt mycket på kort tid. För att få nys på vad som är på gång, lyfte vi luren och slog en signal till Marcus.

Hallå där, Marcus Hedlund! Hur är läget?

– Jodå, men det är fint. Jag står just nu på soptippen och lämnar av grejer. Vi är i full gång med renovering av kansliet. 

Vad ingår i renoveringsprojektet?

– Det ska bytas golv, målas om och nya möbler ska in.

Jaha, då får du och Hampus Skog vara ifrån kansliet ett tag?

– Nej, nej. Det är vi som gör renoveringen. Vi blir lite vaktmästare också. Man får vara allsidig. Vi sliter på, men det går bra.

Hamnar det administrativa innebandyarbetet i kläm?

– Nej, vi hinner med det också. Klart att det tar en jäkla tid med renoveringen, tiden är ju knapp. Man får bara tugga på så brukar det lösa sig.

Vad innebär ert arbete i praktiken?

– Rent krasst är det administrativt arbete. Jag och Hampus har delat upp det lite. Han har mest hand om iBIS; matchflyttar, bokningar och hela den biten. För min del handlar det om att jobba med föreningsutveckling – det långsiktiga arbetet. Ekonomi, marknad, event och lägeskoll med ledarna och lagen.

Hur är det att arbeta som kanslist?

– Klart att det är ett få förunnat arbete. Vi arbetar i en sport som inte har så mycket personal. Å andra sidan är det ju avsaknaden av personal som gör det slitsamt. Jag ska inte klaga, fördelarna väger helt klart upp.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se

Nyhetstips? Tipsa oss!
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS