RICHARD TRÄFF NY KAPTEN FÖR SKÅNELAGET POJKAR 16

Publicerad
TRÄFF Hemsida
Nu står det klart att det är Richard Träff som leder Skånelaget Pojkar 16 nästkommande säsong. Richard har varit verksam ledare i många år men Skånelaget blir hans första i distriktslagssammanhang.

Vi ställde några frågor till Richard och hans nya roll!

Du är en av tre distriktslagsledare för Pojkar 16 säsongen 23-24. Kan du berätta lite mer om dig själv!

Jag är en idrottsnörd som alltid älskat innebandyn. Uppväxt i Karlstad där jag 21 år gammal flyttade till Halmstad för att plugga Sport Marketing. Efter några års pendlande hamnade jag med familjen i Hässleholm och där jag varit engagerad i Röke IBK de senaste 10 åren förutom ett kort gästspel i Allsvenskan med IBK Lund. 

Vilken roll i ledarstaben kommer du att ha och vad innebär den? 
Jag kommer agera huvudansvarig tränare men vi kommer fördela uppgifter och ansvar mellan oss tre tränare. 

Vilka är dina erfarenheter av ”Skånelaget” sedan tidigare och varför vill du engagera dig i verksamheten?   
Jag har ingen direkt erfarenhet av Skånelagsverksamheten mer än att man varit ledare vid någon samling för ett gäng år sedan. Detta är första året som jag inte kommer träna ett seniorlag och då passade det bra att hoppa på detta intressanta uppdrag. Ambitionen är ju att kunna ta den där guldpengen som Skåne missat de senaste åren.

De första samlingarna börjar snart, vilka förväntningar har du av alla deltagare ni kommer att träffa och vila egenskaper kommer du att titta extra på?
Det ska bli kul att se vilken nivå killarna är på. Det är ju extremt glädjande att vi har 73 utespelare och 13 målvakter som alla är intresserade av att vara en del av detta lag. Vi kommer kolla på en rad olika saker. Det fysiska är ju givetvis en prio men också hur de tar för sig på banan, hur väl de kan tänka taktiskt sen är ju dagen spelare generellt med tekniska är det var på min tid så det ska bli kul att se hur ”street smarta” de är i att använda sin teknik på banan. 

Hur det slutgiltiga skånelaget kommer att spela kanske inte är helt klart i detalj, men vilken typ av innebandy står du för?  
Jag står för en kontrollerande innebandy där jag gärna vill ha mycket boll och nöta ut motståndarna. Men sen är det ju inget som är så skönt som att sätta en kontring där vi varit nedpressade heller haha


Ni kommer även att få lära känna våra andra distriktslagsledare lite närmare. Bara håll uppsikt på våra sociala medier.

 

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS