INFÖR SKÅNEMÄSTERSKAPSFINALEN MED PRIM & PERSSON

Publicerad
Finaluppsnack

Säsongens final i herrarnas Skånemästerskapen står mellan de bägge allsvenska kollegorna IBK Lund Elit och Höllviken IBF. Lagens matcher mot varandra i seriespelet slutade bägge med varsin hemmaseger. Såklart är vi nyfikna vad huvudtränarna Stefan Prim (SP) i Höllvikens IBF och Ola Persson (OP) i IBK Lund Elit har för tankar om säsongen i allmänhet och finalen i synnerhet!  

Säsongens allsvenska spel är nyss avslutat och ni var bägge högst involverade i streckdramatik, fastän i varsin ända av tabellen.

 

OP: Ni klarade er kvar med minsta möjliga marginal, är det en fördel för er att ni kan spela finalen på ”ångorna” av glädjeruset efter sista seriematchen eller kommer du behöva trycka in ny energi i grabbarna? 

För vår del kommer detta bara bli en rolig avslutning på säsongen. Sen jag kom till laget efter 8 omgångar så har vi spelat med kniven mot strupen varje match och när vi löste kontraktet var det en stor lättnad klart. Så att få spela en match som vi förlust inte betyder att vi ska falla ur serien kommer vara en njutning 😊. Sen tror jag killarna är taggade på att försvara sitt guld såklart.


SP: Ni gick tyvärr ett bitter öde tillmötes och förlorade den avgörande matchen för att nå ett playoff till Svenska Superligan. Kommer Lund att få sota för detta eller vill ni helst sluta säsongen igår?   

Nja jag vet inte om Lund kommer få sota för detta, vi ska försöka göra vad vi kan för att vinna men jag ska vara ärlig att säga att säsongen varit en lång besvikelse som gärna fått varit slut. Men vi får en chans att vinna sista matchen för säsongen vilket lockar.

Ni har vunnit varsin hemmamatch mot varandra i säsongens seriespel. Höllviken vann höstens möte med hela 11 – 5 men i den senaste matchen var det Lund som drog längsta strået med 9 – 6. Nu är det återigen match i erkänt svårspelade Lerbäckshallen.

SP:
Det gick ju inte så bra i Lerbäckshallen sist ni spelade! Vad har ni för knep att ta till för att ni ska bemästra Lundensarna bättre denna gång?

Lerbäck är väl kanske en av de tråkigaste hallarna att spela i och ett golv som är till fördel för hemmalaget. Men oavsett detta så kommer vi göra det mycket bättre än senast när vi spelade där och vi är sugna på att avsluta säsongen med en vinst.

OP: Hur mycket kommer hemmaplansfördelen att betyda i matchen?

Klart att vi känner oss tryggare hemma och vi har ju gjort betydligt bättre resultat här så killarna kommer säkert tro på det hela vägen in i mål. Jag såg ju matchen i Höllviken från läktaren och minns jag rätt så var det en period i den matchen där Höllviken sprang ifrån ordentligt. Hemma gör vi lite taktiska förändringar för att göra det svårare för Höllviken och fick träff på det.

Ni har bägge ett ganska långt förflutet i er varandras respektives klubb.

OP:
Du har många säsongen som ledare i Höllviken och var b la annat med om att ta upp laget från division två till Svenska Superligan. Har du inlett samma ”resa” med IBK Lund nu?

Till SSL vet jag inte men Lund tar nya steg hela tiden, den resan vi gjorde med Höllviken där vi som nykomlingar i Allsvenskan gick hela vägen är få förunnat. Att ta steget upp till SSL krävs så otroligt mycket både för spelare individuellt och som för en förening på herrsidan. Allt från organisation till ekonomi.

SP: Du startade ju din innebandykarriär i Södra Sandby som ju är en del av dagens IBK Lund och efter lite utflykter som spelare gjorde du flera säsongen som tränare för herrlaget. Vad skulle du säga är de största skillnaderna på din roll idag jämfört med i moderklubben?    

Största skillnaden är att jag är anställd av Höllviken på heltid, det gör det lite lättare att få vardagen att gå ihop. I övrigt gör jag ungefär samma saker bara det att jag slipper stressa från ett jobb till ett annat.

Skånemästerskapen spänner över en hel säsong där ni som seedat lag går in i åttondelsfinalen.

SP:
Klara segrar i åttondel- och semifinal, men där i mellan en rysare i kvarten mot Svedala! Vad var det som hände egentligen? 

Vi har spelat hela mästerskapet med en blandning av JAS/h2 och några spelare från det allsvenska laget. Just den matchen du nämner så hade vi om jag minns rätt bara ungdomar och någon äldre från h2 med. Vår målvakt åkte på en 2+10 min utvisning i mitten på tredje. Vi hade någon boll upp och de kändes tryggt. Eftersom vi åkte med bara en målvakt så fick vi sätta in Jens Rasmusson i målet och jag ska säga ärligt att han är bättre som utespelare 😊

OP: Er väg till finalen var desto rakare men om du i stället fick ändra på något i upplägget för turneringen, vad skulle det vara i så fall?    

Tror upplägget är bra, det är ju en möjlighet för de lag som spelar i lägre div att testa på spel mot lite starkare lag. Bra för de yngre spelarna att se vad som krävs för att ta nästa steg.

Det vimlar såklart av duktiga innebandyspelare i era bägge lag men vilka spelare tycker ni publiken ska hålla ett extra öga på och har vi någon tydlig ”matchen i matchen” fight att njuta av?

OP:
Nämn en av era spelare som kommer göra det surt för Höllvikens försvar och vem kommer bli extra viktig i att stänga till i försvaret?    

Svårt att säga, vi har några spelar som gör livet surt för alla motståndare. Men klart att Hannes som starta sin säsong i Höllviken har väl lite speciella känslor inför matchen. Sen har vi vår lille jätte i Tevin som inte är rolig att möta i hörnet.

SP: Ja samma fråga till dig men omvänt såklart! 

Jag hoppas att Julian Nihlen avslutar en fin karriär med att hänga dit några kassar. Matchen i matchen är svår men vi har några som kanske inte uppskattade Hannes övergång så det är kanske någon som kommer ligga lite extra nära honom.

Ni känner ju såklart till varandras styrkor och svagheter på plan. Men frågan är hur mycket ni ”vågar” berätta om det i denna intervju!

SP:
Vad behöver ni lyckas med i anfallsspelet för att få hål på Lund och vad i ert försvarsspel får ni inte tumma på?

Att göra mål på Lund kommer vi göra den stora nyckeln är försvaret. Vi måste ligga närmre än senast, spela tuffare men sen måste målvaktsspelet upp någon nivå från senast vi var i Lerbäck.

OP: Hur ska överlista Höllvikens försvar och vilken detalj i anfallsspelet kommer ni trycka extra på?

Tror ingen av våra lag kan överraska varandra med att gå ut och spela en helt ny typ av innebandy utan det handlar nog mer om att anpassa sig efter hur matchen utvecklar sig och försöka göra förändringar om det inte går som man önskar.

Stort tack för denna intervju och lycka till i finalen! Men såklart, ni kommer såklart inte undan från att tippa resultatet!

OP: Pass

SP: 6-8 hölle vinner

Publicerad av Mikael Jeppsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS