Inför Årsmötet 2024: "Viktigt att föreningarna träffas"

Publicerad
Johan Andy 3

En av årets största händelser är snart här! Årsmötet 2024 närmar sig med stormsteg och det börjar bli hög tid att anmäla sig till mötet, om man ännu inte har gjort det. Vi ger Skånes Innebandyförbunds Johan Sandahl, ordförande, och Andreas Skog, valberedningen, ordet för att ge er meningsfull information om vad årsmötet kan innebära.

Den 18 juni samlas vi på Stiftsgården Åkersberg i Höör för att genomföra årsmötet 2024. Som förening är det i allra högsta grad viktigt att medverka. En föreningsrepresentant per förening är röstberättigad och har därmed en värdefull röst som ligger till grund för skånsk innebandys fortsatta utveckling.

– Årsmötet är ju på ett sätt väldigt formellt kring att säkerställa föreningsdemokratin, och ge oss som förbund inspel och ansvar vad vi ska jobba med. Med hög närvaro, som vi hade förra året, får vi också starkare mandat men också bred förankring. Det tillsammans med att alla föreningar träffas, får prata och diskutera sinsemellan, är en bra och viktig faktor som kommer skapa ett bra årsmöte även i år, säger Johan Sandahl, ordförande i Skånes Innebandyförbund (till vänster i bild).

Kan du redan nu avslöja några punkter som kommer att avhandlas under mötet?

– Vi har två motioner som vi ska titta på. Det är alltid kul och bra att det kommer in motioner som ställer frågor, om vi ska göra något annorlunda. Vi har ju även introduceringen av vår Hall of fame som kommer så småningom. De första namnen avslöjas under mötet, fortsätter Johan Sandahl.

Inför årsmötet står det också klart att Anders Nilsson och Anders Nåfält inte kommer att ställa upp för ett omval i valberedningen. 

– Som det ser ut just nu så är det bara jag som ställer upp för omval till valberedningen. Här hade jag gärna sett någon som verkar lite mer norröver och gärna någon tjej/kvinna. Tittar man på styrelsens sammansättning idag så är det många från de södra delarna. Det är något som jag gärna vill ändra på framöver. Slå mig en signal om du känner att du är rätt person, berättar Andreas Skog, som sitter i Skånes Innebandyförbunds valberedning (till höger i bild).

När årsmötet hålls den 18 juni, är det nästan på dagen som fjolårets möte hölls. Då medverkade 26 föreningar och tillsammans kom vi då fram till att Skånes Innebandyförbund skulle satsa mer på kommunikationen. Man klubbade då igenom att en kommunikatör skulle anställas, vilket i ett senare skede innebar att Wilhelm Nilsson anställdes. Andreas Skog, som i fjor var drivande i frågan, är i dag nöjd med utfallet.

– Jag tycker att det har hänt jättemycket! Det är oerhört kul med nedslag i både myllan där ute, men även i de högsta divisionerna. Jag hoppas att detta bara är början, säger Andreas Skog.

Finns det något du vill se mer av när det kommer till kommunikationen?

– I styrelsen har vi på våra möten pratat om att vi gärna ser en person i styrelsen, som har kunskap om just dessa bitar. Nu råkar jag ju veta att en person med rätt bakgrund kommer att komma upp för omröstning, så kanske blir det så redan kommande år, berättar Andreas Skog och fortsätter:

– Kanske borde det också finnas något på Skånes Innebandyförbunds hemsida, där föreningar kan gå in och hämta loggor och annat material som är till för att spridas.

Till sist låter vi Johan Sandahl få ordet igen. Mycket har ju hänt på ett år. Så om ordföranden får summera året som har gått, hur låter det då?

– Ett otroligt spännande och bra år. Vi har sett ökning på licenserna återigen, vilket är superkul. Men vi har också firat 40 år som förbund. Därutöver har vi också fått känna på vad som komma skall, då vi hade landslagen på besök i november, och nu är det inte ens 200 dagar till VM. Vi i styrelsen har utvecklat vårt arbete, och tar hela tiden steg för att förbättra vår organisation. Vi vill rikta ett stort tack till alla som engagerar sig i i Skånes Innebandyförbund för att hjälpa föreningarna på bästa sätt.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Läs mer om årsmötet här
Anmäl dig till årsmötet här

Årsmötet 2024

Välkomna på årets viktigaste möte för skånsk innebandy!

Skånes Innebandyförbunds årsmöte (distriktsmötet) är skånsk innebandys högsta beslutande organ där innebandyföreningarna i distriktet samlas för att ta beslut om bland annat verksamhetsplan, budget och verksamhetsberättelse.

Årsmötet 2024 kommer genomföras tisdag 18 juni på Stiftsgården Åkersberg i Höör. Glöm inte att anmäla Er!

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS