Idrottsevenemanget du inte vill missa: Tolv matcher och innebandy i världsklass

Publicerad
IBK Lund Generell Herrdam

Sporttok? Grattis, då är helgen räddad! Tolv matcher ska avgöras när Lunds samtliga elitlag bjuder in till en fullspäckad idrottshelg, där du har chansen att uppleva mötet mellan IBK Lund och världens bästa lag.

"Tolv matcher, sex idrotter, två dagar – en biljett". Så lyder konceptet när Elithelgen går av stapeln redan nu i helgen.

Det är Visit Lund som tillsammans med elitklubbarna IBK Lund (innebandy), Lunds VK (volleyboll), Lugi (handboll), IK EOS (basket), Lund Giants (ishockey) och Lunds BK (fotboll) bjuder på en buffé av matcher. Då samtliga lag – både på dam- och herrsidan – spelar hemmamatcher under antingen lördagen eller söndagen.

– Generellt sett så är det här ett koncept som ska gynna både kommunens besöksnäring, men självklart också föreningarna. Stora idrottsföreningar saknar i dag förutsättningar, det vill säga ekonomiska medel. I ett gemensamt event lyfter vi därför det här tillsammans för att visa upp de slagkraftiga och fina breddverksamheter som finns i vårt område, säger Magnus Berglund, marknads- och projektansvarig i IBK Lund.

Vill man uppleva världens bästa innebandyliga, SSL, och en ruskigt hög nivå på herrsidan, Allsvenskan, ska man genast boka in lördagen. Klockan 13 ställs nämligen Lunds SSL-damer mot världens bästa klubblag, Team Thorengruppen. "Bara" tre timmar senare är det dags för nästa innebandymatch när herrarna tar upp kampen med Karlstad IBF. Alla matcher är samlade i centrala Lund och det finns därför möjlighet att ta sig enkelt mellan de olika matcherna.

– Vi hoppas på en riktig folkfest, såklart. Det kommer att bli lite "happenings" i samband med matcherna, men inte så som vi hade önskat. Det blev lite snabbt påkommet i våras och projekteringen har tagit tid. Förhoppningen är att det här blir ett fantastiskt startskott för ett årligt, återkommande, event. Oavsett så kommer vi, IBK Lund, att kunna erbjuda på två högoktaniga matcher med intensitet, känslor och spänning, säger Magnus Berglund.

Biljetter till Elithelgen finner ni på Ticketmaster.

Publicerad av Wilhelm Nilsson, wilhelm.nilsson@innebandy.se. Foto: Patrik Palm

Här är spelschemat under Elithelgen:

Sparbanken Skåne Arena

Lördag:

13:00 IBK Lund Dam vs Team Thorengruppen

16:00 IBK Lund Herr vs Karlstad

Idrottshallen

Lördag:

14:00 Lunds VK Herr – Södertelge

16:30 Lunds VK Dam – Göteborg

Söndag:

15:00 LUGI Handboll U dam vs Redbergslid

EOS-hallen

Lördag:

14:30 EOS dam vs Norrköpings Dolphins

Söndag:

13:00 Eos dam vs Eskilstuna (Basketettan)

16:00 Eos herr vs Nässjö (Basketettan)

Hockeyrinken

Lördag:

15:00 Lunds Giants Herr vs Trelleborg IF

Söndag:

15:00 Lunds Giants Dam J vs Malmö Redhawks

Klostergårdens IP

Lördag:

16:00 Lunds BK herr vs Onsala

Söndag:

15:00 Lunds BK dam vs LFF

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS