Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Ny ledare klar till Framsteg Tjejer

Ny ledare till Framsteg Tjejer

Vi har nu klart med ytterligare en ledare till vårt tjejprojekt Framsteg Tjejer.

Det är Alicia Svensson med Fröjereds IF som moderklubb. Läs intervjun med Alica nedan.

Du spelar i damernas SSL I Pixbo. Berätta gärna om hur det är och vägen dit. 

- Det är oerhört roligt och utmanande att spela i Pixbos SSL-lag. Det finns landslagsspelare på alla positioner och det är en oerhört hård men givande konkurrens. Jag trivs fantastiskt bra i laget och det är en underbar lagstämning med fantastiska individer. Varje träning och match ger mig som spelare chansen att utvecklas och bli bättre. Här i Pixbo har jag möjlighet att kombinera studier med innebandy och det har varit en grym möjlighet. Resan hit har inneburit både med- och motgångar, men det har varit värt varenda sekund av allt slit.

 Hur ser din bakgrund inom innebandyn ut?

- Jag började spela som 5-åring i Fröjereds IF och har spelat där under alla mina ungdomsår. Det är en fantastisk förening som jag har trivts väldigt bra i. När jag gick ut gymnasiet tog jag klivet upp till SSL och började spela i Jönköpings IK. Efter 1 år där bytte jag till Pixbo och här är jag kvar än!

 Vilket är ditt roligaste ögonblick inom innebandyn? 

- Mitt roligaste ögonblick inom innebandyn var SDF-SM-silvret med Västergötlands distriktslag och VM-guldet med U19. Alla cuper man var med i som liten med Fröjered har också varit fantastiskt roliga.

Varför har du valt att vara ledare i Projekt ”Framsteg tjejer”? 

- Jag har valt att vara ledare i detta projekt eftersom jag ser det som en fantastisk möjlighet för tjejer att få testa på att vara en del av ett lag, och dessutom få möjlighet att testa på innebandyn som sport. Innebandyn har givit mig så mycket glädje genom åren och jag vill att andra tjejer ska få ta del av den glädjen sporten ger.

Om du får önska dig något 2022, vad skulle det vara?

- Ett SM-guld med Pixbo och ett slut på coronapandemin!!

Vem är Alicia Svensson när hon inte spelar innebandy?

- Jag pluggar till fysioterapeut på Göteborgs universitet, gillar att hänga med vänner, vara i kyrkan och laga mat. Jag reser gärna och umgås mycket med familjen.

Vi hälsar Alicia välkommen till vårt ledarteam. 

short_text    Publicerat av David Gillek 2022-01-17, kl 12:51