Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Landslagsstjärna till Framsteg Tjejer

Vi kan med stor stolthet presentera landslagsspelaren Klara Loneberg som nu ansluter till Framsteg Tjejer. Klara kommer från Mariestad med Lockerud som moderklubb och spelar idag med Pixbo i SSL. Nedan kan ni läsa en intervju med Klara. 

1. Du är nybliven Världsmästare, berätta gärna om landslagsäventyret.
- Det var en superhäftigt upplevelse att få representera Sverige när vi tog guld på hemmaplan. I vårt lag hade vi otroligt bra  spelare på varje position och jag hade känslan att det inte fanns något som skulle kunna stoppa oss. Dock bjöd Finland upp till en riktig match i finalen och vi kunde tillslut vinna i sudden. Känslan efter det angörande målet & att få fira med laget var helt magiskt och gärna något jag gör om. Hela VM för mig var väldigt lärorikt och jag hoppas få representera Sverige i fler mästerskap framöver. 

2. Hur ser din bakgrund inom innebandyn ut? 
- Jag började spela innebandy i IBK Lockerud Mariestad när jag var 7-8 år och spelade där tills jag gick ut gymnasiet. Jag utvecklades mycket i Lockerud och framförallt på NIU som jag kombinerade med gymnasiet.  Sommaren efter studenten bytte jag lag till Pixbo Wallenstam där jag fortfarande spelar idag.  

3. Berätta om ditt innebandyliv just nu. 
- Spelar som sagt med Pixbo i SSL just nu. Vi har ett fantastiskt bra lag med många härliga individer vilket är en stor anledning till att jag blivit kvar i Göteborg och fortfarande spelar för Pixbo. Då vi har såpass bra spelare på alla positioner blir varje träning en bra möjlighet att utvecklas då det är så tuff konkurrens om platserna.

4. Vilket är ditt roligaste ögonblick inom innebandyn? 
- Mitt roligaste ögonblick är från Uppsala när jag representerade Sverige och vi lyckades vinna VM-guld.  När jag med Lockerud vann SM-guld i JAS är också ett väldigt roligt minne. 

5. Varför har du valt att vara ledare i Projekt ”Framsteg tjejer”? 
- Jag har valt att vara ledare då jag vill vara med och bidra till att fler tjejer spelar innebandy och framförallt fortsätter att spela innebandy under en längre tid. 

6. Om du får önska dig något 2022, vad skulle det vara?
- Min största önskan är självklart ett SM-guld. Men också såklart att pandemin får ett slut. 

7. Vem är Klara Loneberg när hon inte spelar innebandy? 
- Vid sidan av innebandyn pluggar jag till byggnadsingenjör och på min fritid gillar jag att umgås med familj och vänner. 

short_text    Publicerat av David Gillek 2022-01-24, kl 13:59