Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Läget i halvtid

Nu är det snart halvtid i samtliga serier...och ett litet uppehåll för Jul och Nyår. Vi ska ge oss på en sammanfattning av hur det går för våra lag i såväl förbundsserier som distriktsserier. Vi börjar "uppifrån"...

SSL

Mullsjö AIS har vi höga förväntningar på och de har väl delvis infriats. Man ligger på en 6:e plats just nu med en säker marginal ner till slutspelsstrecket (7 poäng). Dock - MAIS har släppt in väldigt många mål, endast bottenplacerade Lindås och Örebro har släppt fler. Senaste insatsen när man föll mot Falun med hela 5-15 får vi beteckna som ett bottenmärke som inte kommer att upprepas. Nu närmast stundar ett hett gränsderby mot JIK den 16 december och det vore skönt med en seger där...

Allsvenskan Södra Herr

Fagerhult Habo IBK är just nu inne i en bra period och har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna. Det har givit en 4:e plats i tabellen med 2 poäng ner till kvalstrecket. Vi oinvigda är positivt överraskade av Fagerhult Habos höst och hoppas att Flowet fortsätter under våren. Tabellen är väldigt jämn så när som på serieledande Warberg.

Allsvenskan Västra Dam

IBK Lockerud Mariestad har höga ambitioner men tappade en del viktiga spelare inför säsongen (dubbel-licens på vissa). Det har varit lite upp och ner så här långt men en 5:e plats med 3 poäng upp till SSL-kval är ändå godkända papper. Skoghall leder klart men det är jämnt under dem.

Allsvenskan Södra Dam

Fröjereds IF "drabbades av" att de senaste årens poängdrottning Sara Anteryd varvade ner i Fagerhult Habo. En sådan spelare går inte att ersätta fullt ut men Fröjered stretar på bra ändå. Poängmässigt ligger man lite i ingemansland med 3 poäng upp till SSL-kval men samtidigt bara 4 poäng ner till obehagligare streck. 

Div 1 Västra Svealand

IBK Lockerud Mariestad höll förlustnollan intakt ända tills senaste matchen mot Falun Ungdom. Man ledde med 5-3 med 5 minuter kvar och föll med 5-6 efter 3 insläppta på slutet. Inte bra...men i övrigt har man sett oerhört stabila ut med idel segrar (en i sudden). Man möter ett annat topplag härnäst då man gästar Hagfors innan jul och vid poäng där toppar man fortfarande tabellen under jul o Nyårshelgen. Det är hela sju poäng ner till laget närmast kvalstrecket.

Div 1 Västra Götaland

IBK Lidköping toppar, faktiskt i rätt ensamt majestät, tabellen med 6 poängs marginal ner till tvåan och hela 9 poäng till det femteplacerade laget. Lidköping har efter en darrig inledning tagit 8 raka segrar. Fristad GOIF har sakta men säkert kommit in i Div 1-tempot och har några vinster på slutet vilket ger en placering ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket. Däremot har IBK Alingsås hamnat i bakvatten och har ett par raka förluster och har därmed just nu en placering under nedflyttningsstrecket. Alingsås var ett topplag ifjol men man ska betänka att de har tappat ett par riktiga poängspelare inför innevarande säsong.

Div 1 Dam

I damettan står striden just nu mellan 3 lag. Fagerhult Habo IBK toppar just nu tabellen och har självklart fått in en extra dimension i och med Sara Anteryd. Endast en förlust så här långt. Fristad GOIF ligger hack i häl och har en match mindre spelad än Fagerhult medan tredjeplacerade Tvåstad KIK har återfunnit formen. Mullsjö AIS har däremot tappat sin form efter en övertygande start på serien. 3 raka förluster innebär tappad mark i tabellen. Sandared och Tygriket huserar just nu i de nedre regionerna.

Div 2 Herr

I kampen om de fyra kvalplatserna är det jämnt mellan lagen ovanför det strecket. Ett litet glapp ner till femteplatsen just nu men skulle Wårgårda IBK "skrälla" borta mot serieledande Skövde IBF den 19 december är glappet nästan tätat. Som sagt - Skövde gör mest mål och släpper in minst och därmed leder man serien före Vara IBK och IBK Vänersborg.
I botten har Rydboholms SK och Fröjereds IF hamnat rejält på efterkälken.

Div 3 Herr

Är serien redan avgjord ? - Ja det ser onekligen upplagt ut för Skara IBK när det gäller direktuppflyttningen. Man har 10 (!!) raka segrar och leder med 11 poäng med en omgång kvar innan juluppehållet. Men...de två senaste segrarna har faktiskt varit knappa (Smedjan och Tibro) så man kan nog inte bara häva i sig julmat under uppehållet utan försöka hålla skärpan serien ut. Mellan 2:an Tibro IBK och 7:an Smedjans IF skiljer det endast 5 poäng och vi vet ju att det finns två kvalplatser att slåss om. I den nedre delen av tabellen är det jämnt skägg mellan 3 lag.

Div 4 Herr

I herrfyran har nybildade Lockerud Ungdom kopplat ett klart grepp om uppflyttningen. 9 segrar av 9 visar ju på det. Främste utmanare (A-lag) är Nossebro IBK och Grästorps IBK men just nu ser Lockerud onåbart ut.

 

 

 

 

 

short_text    Publicerat av Lars Selander 2018-12-14, kl 12:07