Marie Ålund: "Det är en grundbult för en långsiktig strategi"

Publicerad
Marie Ålund Hemsida

För att Skånes Innebandyförbund överhuvudtaget ska fungera krävs det en kompetent styrelse. Styrelsen är förbundets näst högsta organ som tar besluten när distriktsmötet inte är samlat. I vår styrelse finns det nio medlemmar som omfattas av rollerna ordförande, vice ordförande och ledamöter.

I sex år har Marie Ålund verkat i Skånes Innebandyförbunds styrelse. När förbundet hade årsmöte i juni gick hon därmed in på sitt andra verksamhetsår som vice ordförande. Marie är en hejare på siffror och har således ett stort ansvar över förbundets budget.

Varför valde du att engagera dig som styrelsemedlem?

– Jag har via min yrkesroll verkat i olika styrelser och kommittéer och tycker att det är roligt och stimulerande att med en långsiktig strategi skapa tillväxt och värde i en organisation. Det kändes roligt att få kombinera den delen med innebandyn som gett/ger mig och min familj så mycket upplevelser under många år.

Har du tidigare haft/har nu en annan roll inom liknande organisation/förening?

– Under många år var jag en del av ledarstaben för Hofterup IBF F03/04 och F05/06/07. Det var fantastiskt roliga år att få bygga lag och utveckla spelare, som tillsammans spelade både på hemmaplan i Skånes distriktsserier, men även i cuper runt om i Sverige och en resa ner till Prag. Vi hade ett begränsat spelarmaterial att jobba med. Genom att jobba med alla delar; teknik, fysik, spelförståelse och den mentala biten kom vi ganska långt, och hade väldigt roligt på vägen. Min egen idrottsbakgrund finns i synnerhet inom ridsporten där jag var med under många år. Innebandyn kom först senare, då som en intensiv och rolig motionsform, framför allt under mina studentår i Uppsala.

Finns det någon hjärtefråga som du arbetar extra för?

– Jag har från styrelsen lite extra fokus på förbundets ekonomi. För mig är en stabil och balanserad ekonomi en grundbult för att kunna lägga och genomföra en långsiktig strategi. Vi är ett distrikt med god ekonomi och har förmånen att ha ett mycket väl fungerande kansli med kompetent personal. Därför är det viktigt att vi är på tårna och är med och påverkar den pågående distriktsorganisationsutredningen, så att vi kan fortsätta att utveckla skånska föreningar och spelare på bästa sätt.

Vad gör du utanför Skånes Innebandyförbund?

– Jag är veterinär och driver sedan ett antal år tillbaka en veterinärklinik tillsammans med min man. Innan vi startade eget, arbetade jag under många år som Sverige- och sedermera Nordenansvarig för ett globalt djurläkemedelsbolag. En och annan budget har därmed passerat under årens lopp. På fritiden blir det en del häng i innebandyhallar när döttrarna spelar match, men även viltspårsträning med våra taxar.

Vad är det bästa med din roll som styrelserepresentant?

– Att fånga upp idéer och tankar från föreningar som vidareutvecklar vår sport och allt runt omkring. Jag gillar att förädla en produkt. Ibland räcker det med en liten twist eller en kombination av olika saker för att göra stor skillnad. Vi har en hög kompetens i Innebandyskåne, och det skall vi ta tillvara på på bästa sätt.

Varför är innebandy en sådan fantastisk sport?

– Därför att alla kan vara med och spela på sin nivå; ung, senior, motionär eller elit. Det är en verklig lagsport, där det behövs spelare med olika karaktär/fysiska egenskaper i ett lag, och de måste fungera tillsammans för att nå resultat. Publikmässigt är det en snabb och intensiv sport. Det kan hända mycket under de sista minuterna av en match!

Kontakta Marie
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS