Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Ytterligare ett skånskt domarpar gör SSL-debut

Idag gör Ola Nilsson och Mattias Sjöstedt debut i SSL. Det är det andra skånska domarparet som gör debut på den högsta nationella nivån under hösten. 

För några veckor sedan rapporterade vi om att Erik Hindemith och Fredrik Lundborg gjorde SSL-debut och nu är det alltså glädjande dags igen då Ola Nilsson och Mattias Sjöstedt dömer Malmö FBC-IBF Falun kl. 13:00 idag. Vi kollade med paret hur läget är inför matchen:

– Känslan är bra! Det ska bli superkul! Vi är förberedda. 

De har vetat om att det är dags för SSL-debut under några veckors tid:

– Vi fick beskedet av vår coach för några veckor sedan. Vi förbereder oss precis som vanligt genom att studera lagen vi ska döma och samtidigt analysera våra egna insatser från vår senaste match för att hela tiden bli bättre i nästa. Vi är vana vid ett högt tempo från Herrallsvenskan och vi förväntar oss inget annat i SSL. Vi jobbar väldigt mycket med vår kommunikation under matcherna för att få ett så bra flyt i spelet som möjligt.

Mattias och Ola har lång erfarenhet av domarskapet och sätter fortsatt höga mål för framtiden:

– Vi har dömt mellan 15-20 år och tillsammans de senaste fyra åren. Dessförinnan har vi båda haft andra kollegor som vi har dömt ihop med. Målsättningen framöver är att döma på den nationellt högsta nivån och att hela tiden vilja utveckla ledarskapet och att alltid sträva efter en hög och jämn nivå i domarrollen. Vi är aldrig nöjda med det vi åstadkommit eller nivån vi befinner oss på utan vi söker hela tiden punkter och saker att förbättra.

Det går inte att undgå att förstå att paret älskar att vara en del av innebandyn:

– Det är ett privilegium att få uppleva världens bästa idrott från första parkett. Innebandyn går som bekant oerhört fort och den intensitet som finns gör att det är en extremt rolig sport att vara en del av.

Paret avslutar med en hälsning till alla distriktsdomare i Skåne: 

– Glöm aldrig att njuta av det ni håller på med. Samtidigt är det viktigt att hela tiden jobba med sin egna utveckling. Att upprätthålla en hög regelkunskap och en bra fysik är hörnstenarna om man vill bli bättre i sin domarroll. Ta med era kompisar att börja döma innebandy tillsammans. Välkomna till domarfamiljen!

Vi önskar Mattias och Ola ett stort lycka till i dagens match och under resten av säsongen. Dagens match ses bäst på plats i Malmö, men visas även på SportExpressen Play

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2021-10-09, kl 11:33