Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Vi tar pulsen på Damer Division 1 Skåne

För att kolla läget ute i lagen ställde vi ett antal frågor till tränarna för att känna dem på pulsen inför nästa veckas säsongspremiär. Svaren kommer att presenteras allt eftersom vi får in deras svar. Först ut är Tony Nilsson (IK Stanstad) och Pontus Kozan (Malmö FBC).

Tony Nilsson, IK Stanstad 

Snart seriepremiär i Damer Division 1 och ni ställs mot Malmö FBC lördagen den 24 september kl 15.00 i Bråhögshallen. Vad tror du om matchen?

Jag tror det blir en tuff match då Malmö FBC lätt bör va på den övre halvan. Det kommer nog bli en match där FBC har lite mer bollinnehav än oss och att vi kommer sälja oss dyrt för att ta 3 poäng 

Hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?

Förberedelserna har varit tuffa. Vi är en väldigt tunn trupp, jag kom in sent på säsongen så vi ligger nog efter övriga lag spelmässigt. Det är dock inget som oroar mig i slutändan då dem spelarna som är här verkligen vill vara det och dem har en grym moral, så vi kommer växa in i det ju längre säsongen går.

Vilken/vilka spelare ska man hålla ett extra öga på i ert lag under säsongen? 

Då vill jag peka på att man ska se upp med alla spelare med olika egenskaper som alla är behövliga i ett lag. Så ha koll på laget Stanstad!

Vad har ni för målsättning med säsongen och vilka tre lag tror du kommer göra upp i toppen?

Vår målsättning är att undvika kval nedåt, gör vi det har tjejerna gjort det fantastiskt. Tror Munka, Lund och Malmö FBC blir topp 3 men även Höllviken och Åstorp kan slå sig in där.

 

Pontus Kozan, Malmö FBC 

Snart seriepremiär i Damernas Division 1 och ni ställs mot IK Stanstad lördagen den 24 september kl 15.00 i Bråhögshallen. Vad tror du om matchen?

Stanstad i seriepremiären blir spännande. Ryktena säger att läktaren ska vara fylld med blåa tröjor. Vi har ju en del nya tjejer i laget från just Stanstad som verkligen ser framemot denna matchen. En premiär är alltid en premiär och brukar bestå av en hel del nerver! Jag tror det kommer bli en match med mycket duellspel. Det var jämna drabbningar förra säsongen så det krävs att jobbet görs till 100% för att vi ska får med oss 3 poäng till Malmö.

Hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?

Under egentränings perioden har det varit traditionell löpning och styrka på programmet. Vi har kört väldigt mycket fys i hallen med mycket boll och klubba i olika spelformer. Jag tror det är ett vägvinnande koncept att inte gå i från det vi faktiskt håller på med, alltså innebandy. 

Vi var iväg i Baltic cup där vi fick väldigt fina matcher för både dam- och jas laget. Hela laget fick mycket speltid och vi lyckades svetsa samman laget vilket var huvudmålet. Utöver det har vi spelat två Skånemästerskapet matcher som vi vunnit. Nu väntar vi spänt på att säsongen skall drar igång för vårt unga lag. 

Vilken/vilka spelare ska man hålla ett extra öga på i ert lag under säsongen?

Oj vi har väldigt många som tagit stora steg under sommaren. Våra 06er växer för varje träning och konkurrera. Jag tycker att bland annat Vera Losell är en tjej som jag tror kommer vara oerhört viktig i år! Evelina Bengtsson och Maja Johansson tillsammans med ”tantligan” kommer garanterat vara uppe och nosa på en mängd poäng. 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vilka tre lag tror du kommer göra upp i toppen?

Någon konkret målsättning har vi inte sagt om serien än så länge utan vi ska ta det i veckan. Vi hade målsättningen att vinna gruppen i Skånemästerskapet och gå till final i Baltic cup vilket vi lyckats med. Det handlar mycket om att arbeta mot kortsiktiga och utmanade mål för att uppnå framgång. Men vi går in i varje match för att vinna oavsett motstånd. Den vanliga klyschan vi fokusera på vårt och det vi kan påverka. Sen får vi se hur långt det räcker i år! 

Jag tror att Höllviken, Lund och Munka Ljungby är våra absolut största konkurrenter i toppen. Nu mötte vi Höllviken i Skånemästerskapet men jag är säker på att vi får se ett annat Höllviken i seriespelet. Munka får utmålas som favoriter då de kommer från allsvenskan och har en fortsatt bra trupp. Lund har ett spännande lag med bland annat Sara Fransson och Isabell Holm som håller hög klass!  

 

short_text    Publicerat av Mikael Jeppsson 2022-09-13, kl 14:39