Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Inför finalmåndag i Skånemästerskapen - IBK Lund Elit dam

Imorgon på Annandag Påsk är det dags för dubbla finaler i Skånemästerskapen när IBK Lund Elit tar emot Malmö FBC på både dam- och herrsidan.

Inför finalmatcherna tar vi ett snack med lagens tränare och nu är det tid för Lunds damer där tränare Jörgen Hammer och laget har laddat upp med några lediga dagar:

Vi tog ledigt direkt efter serien. Så en kanonform finns nog inte, men det känns bra i gruppen och alla spelare har tränat en hel del själva. Så det kommer gå bra. Lagom avspänt men ändå laddade.

Laget nådde säsongens stora målsättning, nämligen att hålla sig kvar i SSL:

Det kändes fantastiskt att vi stannade kvar och dessutom krävdes det fler poäng för att vara kvar än någonsin. För laget är det ju härligt att kunna tävla mot dem bäst vilket alltid ger en extra drivkraft. För klubben innebär det också en drivkraft för att utveckla sig och bli ännu mer professionella. Vi är ju en ganska stor klubb så det skapar mycket engagemang bland alla ungdomar som förhoppningsvis gör att de tränar hårdare och mer och får ett större intresse av innebandy.

Nyckeln till att stanna kvar i högsta serien var försvaret berättar Jörgen:

Ja där lyckades vi så bra som vi hade planerat. Det är ju självklart den största bidragande faktorn för att vi stannade kvar. Vi är ju inte nöjda och belåtna så vi kommer jobba vidare på att förädla denna del ännu mer också. 

Inför den spännande finalmatchen på måndag mot seriekonkurrenten Malmö är planen klar:

Vi skall gå in och göra ett starkt jobb tillsammans där alla hjälper varandra så fort det finns chans att hjälpa till. Sen ställa om snabbt är ju alltid viktigt där de flesta målen i innebandy görs. Sen hoppas vi på mycket publik som ger oss extra mycket energi. 

Vi tackar Jörgen för pratstunden och önskar honom och laget lycka till i morgondagens finalmatch.

Mer info om finaldagen finns här.

 

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-04-17, kl 12:28