Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Fokus återstart – Satsning på domare

Vi återstartar skånsk innebandy och satsar på vår domarverksamhet. Vi vill både bli fler domare men också ta till vara på och utveckla de som påbörjat sin domarkarriär.

Vi har på Skånes Innebandyförbund under våren rekryterat ett antal personer som ska komma ut till er föreningar och stötta era ungdomsdomare och matchledare och i det ge er som förening en bättre förutsättning och möjlighet att ta hand om de ungdomar som är intresserade av att döma innebandymatcher.

Vi tror att det finns en stor vinning i att arbeta med samhörigheten mellan domare och föreningar och att våra domarutvecklare kan vara ett bra bidrag till detta.

Vi vill också göra en insats med att hjälpa er föreningar att få fler ungdomar intresserade av att gå en domarutbildning säsongen 22–23. De senaste åren har antalet utbildade ungdomsdomare minskat vilket är en trend som också påverkar möjligheten att stärka kvalitet och kvantitet på distriktsdomarnivå.

Domarutvecklarna kommer komma ut till er och prata regler och domarskap samt döma på träning eller träningsmatch.

Satsningen som drar igång till hösten riktar sig till föreningsdomare som dömer poolspel och av föreningen tillsatta röda matcher och dess föreningar. Det är en förlängning av vår fadderverksamhet som finns för nya distriktsdomare.

Anmäl er förenings intresse redan idag så återkommer vi från Skånes Innebandyförbund inom kort för vidare dialog. Frågor om satsningen skickas till sara.berglind@innebandy.se.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-06-21, kl 15:50