Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Dags för SDF-SM!

Våra två Skånelag Flickor 16 och Pojkar 16 för spelare födda 2004 åker imorgon upp till Nyköping för att spela SDF-SM. Väntan har varit lång då det blev framflyttat från förra säsongen pga Covid-19 till denna säsong istället. Vi tog en pratstund med ledarstaberna och hörde med dem hur känslan är inför SDF-SM som spelas 30 oktober - 2 november.

Imorgon bär det äntligen av till Nyköping och SDF-SM, hur är känslan i laget?
F16 - Det är en go känsla. Det märks att tjejerna gått och väntat på detta ett tag nu och dom är riktigt taggade!

P16 - Vi upplever känslan i gruppen som väldigt god. Det är ett lag med många härliga personligheter och allteftersom träningar och samlingar har rullat på så har gruppen kommit allt närmre varandra. Att vi hunnit bli en tajt grupp har bidragit till att spelarna kunnat slappna av mer och vågar ta för sig. 

Hur har era förberedelser sett ut från det att truppen togs ut i mitten av juni fram tills idag?
F16 - Lite blandat såhär i Corona tider. Vi hade gärna haft mer tid tillsammans men vi har skapat oss bra förutsättningar ändå. Vi har haft träningar där vi gått in mer detaljerat men också samlingar där vi bara tutar och kör. Tjejerna har verkligen tagit för sig och visat oss tränare att de förtjänar sin plats i årets skånelag och det ska bli väldigt spännande att se vad vi kan åstadkomma tillsammans. 

P16 - Vi haft en hel del samlingar och kunnat spela ihop laget ordentligt. Största delen har blivit träningar där vi fokuserat mycket på spela ihop olika formationer. Däremellan har vi även jobbat in de taktiska detaljerna samt även haft några tillfällen där vi mer fokuserat på att få ihop gruppen. Nu när vi närmat oss SDF-SM har vi arbetat mer med special teams och finjustera detaljer. I det stora hela tycker vi att vi är väl förberedda inför SDF-SM och det ska bli riktigt roligt att se vad vi kan uträtta uppe i Nyköping. 

Hur skulle du beskriva säsongens Skånelag?
F16 - Högljudda (haha). Nej men vi är väldigt sammansvetsade och många av tjejerna träffas varje dag både i skolan och i klubblaget. Det vi tycker skiljer sig från tidigare år är att vi har många spelare som kan kliva in och avgöra matcher på egen hand. Dessa två i kombination kan ta oss riktigt långt. 

P16 - Tycker det är svårt att inte bli allt för lång här. Skulle kunna prata länge om laget, gruppen och individerna. Vi i ledarstaben är mycket stolta och glada över den truppen vi tar med oss upp till Nyköping. På det individuella planet är det ett gäng väluppfostrade grabbar som alla fungerar bra i en grupp. Det är många olika personligheter vilket gör att dem kompletterar varandra bra. Rent spelmässigt är det många talanger med även där olika goda egenskaper. Som lag tror och hoppas vi på att vi kan leverera en rolig och fin innebandy men framförallt en innebandy som gör att vi vinner matcher. 

Vad har ni för förväntningar och mål under SDF-SM?
F16 - Det gäller att vi går in i varje match som om det vore den sista, men vi ska ta en match i taget. Mycket kan hända där uppe både på och utanför plan och vi i ledarstaben ska se till så att tjejerna kommer så förberedda som möjligt. Goda förberedelser och bra kvalité på planen kan ta oss hela vägen. 

P16 - Vi har stora förväntningar på oss som lag. Likt det vi varit inne på tidigare så har vi förberett oss väl och byggt ihop ett grupp som fungerar rikligt bra tillsammans. Vi kommer åka upp med en trupp som har många individuellt duktiga spelare men framförallt med en grupp individer som fungerar bra ihop som ett lag. En fungerande trupp med bra synk på plan kommer bli viktigt, något vi upplever att vi har. Alla som följt SDF-SM genom åren vet hur svårt det är och hur mycket som måste klaffa för att man ska nå hela vägen. Den trupp vi ställer på banan på lördag är väl förberedd för uppgiften och har goda möjligheter att gå hela vägen. Målet är självklart guld! 

Ni kommer kunna följa våra Skånelag på vår Instagram under SDF-SM med intervjuer, vad som händer mellan matcher, filmer från matcher med mera. Vi kommer även sammanfatta varje dag och lägga upp på vår hemsida och sociala medier.
Instagram @skanesinnebandy
Facebook @skibf

Spelschemat för Skåne hittar ni här:
Flickor 16
Pojkar 16

För er som vill se matcherna kommer man kunna se alla matcher under SDF-SM på www.innebandy.tv 

 

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2021-10-28, kl 13:14