Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Bjärreds IBK skapar mervärden genom streamade matcher

Det blir allt vanligare att kunna se innebandy på alla nivåer oavsett var man befinner sig. Den tekniska utvecklingen har gått framåt snabbt på sistone och pandemisäsongen drev på detta ytterligare. I Skåne har vi flertalet föreningar som är duktiga på att streama matcher, en av dem är Bjärreds IBK. Vi har tagit ett snack med Bjärreds ordförande Rickard Högberg för att höra hur de jobbar och be om hans bästa tips. 

Rickard berättar att klubben har köpt in utrustning som alltid finns i hallen, men det krävs ingen avancerad teknik. Det viktigaste är ett stativ med hållare som funkar för både mobiltelefon och Ipad. De har även en mikrofon och vidvinkellins som kan användas för ännu bättre resultat, men Rickard menar att det går bra utan också. I hallen finns ett nätverk som tillsammans med Svensk Innebandys officiella app gör det väldigt enkelt att streama föreningens matcher.

I Bjärred brukar lagledarna hjälpa till att sätta upp tekniken. Eftersom allt annat finns på plats är det bara en mobiltelefon eller Ipad som behövs från respektive lag. Själva filmningen blir enkel med hjälp av utrustningen och appen, enligt Rickard kan vem som helst klara det, ofta blir det någon förälder.

På frågan om vad föreningen får ut av att streama matcherna har Rickard Högberg flera bra svar. Först och främst handlar det såklart om att personer som inte kan närvara ändå får möjlighet att se matcherna. För det andra så kan filmerna från matcherna sparas och delas med tränarna så de kan gå tillbaka och göra videoanalyser. Slutligen så ger det även en intäkt till föreningen. Rickard säger att de brukar sätta priset för tittarna så lågt som möjligt för att få fler tittare, men det blir ändå några tusenlappar in på kontot varje säsong. 

Rickard fick även frågan om han har några bra tips till andra föreningar som är sugna på att börja streama matcher och valde att lyfta fram hur mycket det kan ge utan att det varken ska kosta för mycket eller vara särskilt svårt:

"Köp in enkel utrustning, leta på nätet efter bra priser, man behöver inga proffsprylar. De flesta har dessutom en telefon eller Ipad och det funkar utmärkt att använda dessa. Efter en minuts instruktion kan vem som helst filma matcherna och det ger ytterligare en dimension till innebandyn. Både föräldrar, släktingar och andra med innebandyintresse uppskattar möjligheten att se matcherna och det känns som att innebandyn genom att streama matcherna är ännu mer med i den digitala världen, och det är i den världen många av våra spelare lever."

Tack Rickard Högberg och Bjärreds IBK för goda tips.

Gör din förening också något extra bra som ni vill dela med er av? Säg till!

short_text    Publicerat av Simon Löf 2021-11-25, kl 10:25