Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Anmälan öppen till Spelarutveckling 19/20

Nu har vi öppnat anmälan till Spelarutvecklingen för Flickor/Pojkar 13, 14, 15 och 16 år för säsongen 19/20!

Syftet med Skånes Innebandyförbunds Spelarutveckling är att utbilda och utveckla våra spelare på röd nivå 13-16 år. Spelarutvecklingen är öppen för ALLA licensierade spelare i skånska föreningar och upplägget/innehållet är framtaget i enlighet med Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU). 

Under denna säsong pågår ett arbete för att analysera vår Spelarutveckling och genom detta utveckla den och göra den ännu bättre. Detta arbete har bland annat inneburit en enkätundersökning där tränare, föreningsledare och föräldrar har fått lämna sina åsikter om skånsk Spelarutveckling, intervjuer med tränare i Skåne samt intervjuer med NIU i Malmö och Helsingborg. Den största förändringen kommer vara innehållet på samlingarna där träningsinnehållet kommer utgå ifrån Svensk Innebandys spelmodell. Det kommer finnas en röd tråd genom både inom åldersklasserna och mellan åldersklasserna.

Med vår Spelarutveckling vill vi ta ansvar för utvecklingen av skånsk innebandy och aktivt vara med och utveckla individer på röd nivå. Skånsk innebandy ska vara mer än en sport till exempel genom att spelarna som är med ska få med sig mer än kvalitativa innebandyträningar. Vid varje samling kommer vi förutom innebandyträningar genomföra föreläsningar och diskussioner kring ämnen som exempelvis fysträning, den mentala hälsan och kost.

En stor nyhet inför nästa säsong 19/20 Spelarutveckling 16 år är att de som anmäler sig får delta på fler samlingar än tidigare. De tre första samlingarna är alla som har anmält sig välkomna till, därefter är det samlingar för uttagna spelare (uttagningsprocess till Skånelaget). Efter SDF-SM i januari är det återigen två samlingar för alla anmälda spelare.

Mer information om upplägget och innehållet i respektive åldersklass kommer presenteras framöver. Grundstrukturen med antalet samlingar finns redan idag presenterat på vår hemsida under Spelarutveckling.

Ta chansen och möjligheten att vara med på Skånes Spelarutveckling!
Anmälan gör du här och sista anmälningsdag är fredagen 8 mars!short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2019-02-20, kl 13:08