Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Grön nivå

Grön nivå - födda 2012 - 2013

Mot bakgrund av covid-19 med osäkerheten och svårigheterna att arrangera såväl sammandragsspel som 3 mot 3-spel på ett säkert och bra sätt, kommer Västerbottens Innebandyförbund att arrangera seriespel på Grön nivå enligt följande:

Alla matcher genomförs som enkelmatcher med hemma- och bortamatcher.
Spelformen blir 5 mot 5 + målvakt med minskad spelyta än den ordinarie 40 X 20 m. VIBF rekommenderar att 3 sargbitar tas bort på långsidorna och 2 sargbitar tas bort på kortsidorna. Spelplanen blir då ca 32,5 X 15 meter. Matchtid 2 X 20 minuter.

Antalet matcher under säsongen kommer att vara ca 12. Upplägget kommer att vara likartat för både Pojkar/Flickor födda 2012 och Pojkar/Flickor födda 2013.

 

 

Tävlingsform
Grön nivå som är klassen för våra två yngsta årgångar på flick– och pojksidan spelar normalt sina matcher i sammandragsform. Vid 5 mot 5-spelet har det blivit ca 6 tillfällen under säsongen där varje lag spelat två matcher vid varje tillfälle. De senaste säsongerna har vi också anordnat ett eller två 3 mot 3-sammandrag på mindre spelplaner där varje lag fått ca 4 matcher under några timmar. Inför den kommande säsongen planerade vi för att pojkar och flickor födda 2012-13 huvudsakligen skulle spela 5 mot 5-spel under säsongen. Detta på grund av den osäkerhet som funnits kring Covid-19 och eventuella restriktioner. Sammandrag är normalt sett stora arrangemang publikmässigt med många spelare, ledare, föräldrar och syskon på plats i hallarna. För att kunna genomföra seriespelet valde vi därför att endast spela enkelmatcher vilket minskar antalet personer i hallarna och minskar risken för spridning av Covid-19.

Covid-19 och dess påverkan på tävlingsupplägget
Vad coronapandemin och covid-19 har inneburit för idrotten vet alla i dag. Det finns riktlinjer och rekommendationer att förhålla sig till när det gäller träningar och matcher även om publikrestriktionerna släpps 29 oktober 2021. Sammandragen brukar normalt vara väldigt välbesökta arrangemang där många spelare, ledare, föräldrar och övrig publik samlas i hallarna. Eftersom rekommendationerna fortsatt är att begränsa riskerna för smittspridning, kan vi omöjligt arrangera sammandragsspel på det sätt som vi tidigare gjort. Vi kommer därför att organisera seriespelet på Grön nivå i form av enkelmatcher.

Dokument Grön nivå