Spelprogram för senior-DM 2023/24 Damer och Herrar

Matcherna i DM fram till och med kvartsfinalerna kommer att spelas med kortare matchtid (3 X 15 min med effektiv speltid sista 3 min) för att matchen ska hinna genomföras under en 1,5 timmes träningstid under veckan.

Nedan kan ni ta del av spelprogrammen för Damerna och Herrarna.

DM-segrare 2023 Damer - Thorengruppen IBK
DM-segrare 2023 Herrar - IBK Dalen

DM Segrare 2023 Thoren DM Segrare Herrar 2023 Dalen

Distriktsmästerskap seniorlag säsongen 2023/24


Anmälan

Via webbaserat anmälningsformulär i mitten av augusti månad. Kansliet skickar ut information om detta till samtliga föreningar. Lag som är anmälda till seriespel i distriktet säsongen 2023/24 erhåller utan kostnad en plats i motsvarande klass vid DM. Endast föreningslag kan anmäla sig till tävlingen.

Lottning       

Regional lottning tillämpas.

Kostnader           

Anmälningsavgiften ingår i serieavgiften för lag som deltar i distriktets seriespel, för övriga 500 kr/lag. Hallhyra och domarkostnad betalas av hemmalaget.

                                                     
Spelform             

Cup, segrande lag i respektive match vidare till nästa omgång. Matchtiden är 3 x 15 min. rullande tid med effektiv speltid sista 3 min. fram till och med kvartsfinal. 3 X 20 min. effektiv speltid i semifinal och final.

Vid oavgjort resultat vid ordinarie speltids slut vidtar förlängning med 5 minuter fram till final och 10 min i final. Vid förlängning gäller att det lag som gör första målet vinner. Om match vid förlängnings slut ej är avgjord skall straffslagning tillämpas enligt SIBFs tävlingsbestämmelser.

Seedade lag           

Antalet seedade lag beror på det totala antalet anmälda lag till DM.


Hemmalag
               

Lag med lägre serietillhörighet är hemmalag fram till och med semifinal om inte lagen kommer överens om annat. Vid samma serietillhörighet lottas hemmalag fram inför varje omgång.

  • Ansvarar för sekretariat och bollar.
  • Tar kontakt med motståndare och ansvarar för att man är överens om tid & plats för match. Informerar VIBF i god tid om matchtider för tillsättning av domare.

 

Svenska Cupen
Svenska Innebandyförbundet införde Svenska Cupen till säsongen 2021/22. Maximalt tre lag på dam– och herrsidan kan delta från Västerbotten. Direktkvalificerade lag till Svenska Cupen är samtliga SSL-lag samt de åtta lag som kvalar upp till SSL. Till säsongen 2024/25 finns möjlighet för övriga lag från Västerbotten att kvalificera sig till Svenska Cupen via distriktsmästerskapet 2023/24.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS