Kval från Damer Div. 1 till Allsvenskan 2024–2025

Play Off Spelas i bäst av tre matcher, segrarna till Allsvenskan nästkommande säsong.

M4 1:an Norrbotten – 1:an Västerbotten Match 1 spelas 16–17 mars,

Match 2 spelas 23–24 mars och eventuell

Match 3 spelas 6–7 april Segrarna i Play Off är kvalificerade för Allsvenskan Damer 2024–2025.

Följande gäller i kval till Damer Allsvenskan

Hemmaplansfördel
Hemmaplansfördelen avgörs enligt nedan.

1. Tabellplacering (grundserie)
2. Poäng/match i seriespelet (grundserie)
3. Målskillnad/match i seriespelet (grundserie).
4. Flest gjorda mål/match i seriespelet (grundserie).

Laget med hemmaplansfördel spelar hemma i match 1 samt eventuell match 3.
Speltid
3x20 minuter, vid oavgjort resultat spelas tio minuters sudden death, effektiv speltid. Därefter straffar enligt regelboken om inget avgörande skett. Paustid är 10 minuter.
Domararvode
1 700 SEK/per domare samt eventuell restidsersättning betalas av hemmalag. OBS inget domararvode betalas på plats. SIBF betalar ut domararvodet och fakturerar hemmaföreningen domarkostnaderna. Reseersättning betalas av SIBF
Spelare födda 2008
Spelare födda 2008 och yngre får inte delta i kvalet. Eventuella dispenser utfärdade av distrikten för spelare födda 2008 gäller dock i kvalet till damer Allsvenskan.
Detta enligt gällande tävlingsbestämmelser.
Kval/uppflyttning från Herrar Division 2 till Division 1 2024-2025

Kval till Herrar div 1 Norrland - Lokalt kval i VIBF:s regi

Play Off
1:an Division 2 Norra – 1:an Division 2 Södra
Match 1 spelas 16–17 mars, Match 2 spelas 23–24 mars

Avsteg från ovan nämnda speldagar kan ändras i samråd mellan lagen och VIBF om halltider finns. Ska avsteg från ovanstående datum göras ska lagen vara överens om detta och önskemål om nya
speldagar ska komma VIBF tillhanda i god tid.

Följande gäller i det lokala kvalet i Västerbotten till Herrar div 1

Förenklade europacupregler
Förenklade europacupsregler innebär att bortamål inte är mer värt vid sammanräkningen av de två matcherna om ett lag vinner första matchen med 3–1 och förlorar andra med 5–7 så har lagen samma poäng och målskillnad.
Sudden death kan endast tillgripas efter den andra matchen och i det fall lagen har samma totala poäng och målskillnad vid full tid. Förlängning spelas då 10 minuter effektiv speltid där första målet avgör. Om inget mål görs i förlängningen så avgör straffar enligt regelboken regel 204.

Laget med hemmaplansfördel spelar hemma i match 2.

Segraren i det lokala kvalet är klara för Play Off 2 i SIBF:s regi.
Speltid
3x20 minuter, effektiv speltid. Paustid är 10 minuter.
Domararvode
850 SEK/per domare samt eventuell reseersättning betalas av hemmalag.
Spelare födda 2008 och yngre får inte delta i kvalet. Eventuella dispenser utfärdade av VIBF för spelare födda 2008 gäller dock i kvalet till herrar div 1. Detta enligt gällande tävlingsbestämmelser.
Kval till Herrar div 1 Norrland - Play Off 1 i SIBF:s regi

Lag från Norrbotten och Västernorrland-Jämtland/Härjedalen deltar. Västerbotten står över. Spelas i två playoff-steg och i bäst av tre matcher. I Play Off 1 deltar endast lag från Norrbotten och Västernorrland-Jämtland/Härjedalen.

Match 1 spelas 23–24 mars, match 2 spelas 31 mars och eventuell match 3 spelas 1 april.

Bortalag i match 1 har hemmaplan i match 2 samt i eventuell match 3.
Segraren till Play Off 2

Play Off 2 i SIBF:s regi

I Play Off 2 möts segraren i Play Off 1 och Västerbottens representant.
Spelas i två playoff steg och i bäst av tre matcher.

Match 1 spelas 6–7 april, Match 2 spelas 13 april och eventuell match 3 spelas 14 april.

Segraren i Play Off 1 har hemmaplan i match 2 samt i eventuell match 3.

Segrarna till div 1 kommande säsong

Följande gäller i Play Off 1 och 2 till Herrar div 1 i SIBF:s regi

Speltid
Domararvode
1 700 SEK/per domare samt eventuell restidsersättning betalas av hemmalag. OBS! Inget domararvode betalas på plats. SIBF betalar ut domararvodet och fakturerar hemmaföreningen domarkostnaderna. Reseersättning betalas av SIBF.
Spelare födda 2008 och yngre får inte delta i kvalet. Eventuella dispenser utfärdade av distrikten för spelare födda 2008 gäller dock i kvalet till herrar div 1. Detta enligt gällande tävlingsbestämmelser.
Kval- och slutspel i SIBF:s tävlingar