Nu är det dags att anmäla sig till 2023/2024 års seriespel i innebandy i Västerbotten. Senast 24 april 2023 ska anmälan vara Västerbottens Innebandyförbund (VIBF) tillhanda.

Föreningen anmäler samtliga lag genom att fylla i ett webbaserat anmälningsformulär. Länkar till anmälningsformulären skickas via e-post till kansliadresserna i slutet av mars månad. 

Samtliga avgifter faktureras av VIBF i början av juni månad.


Herrar/Damer - Representationslag (Spelare födda 2007 och tidigare)

Herrar - Samtliga representationslag på herrsidan erbjuds plats i Herrar division 2 med undantag för lag från den Norra länsdelen som även erbjuds plats i Herrar div. 3 Norra.

Damer - Samtliga representationslag för damer erbjuds plats i division 1.

Damer division 1 och Herrar division 2 spelas 3 X 20 min med effektiv speltid.

Distriktsmästerskap (DM) - Representationslag som är anmälda till seriespel i distriktet säsongen 2023/24 erhåller utan kostnad en plats i motsvarande klass vid DM. Endast föreningslag kan anmäla sig till tävlingen. Läs mer om DM vi denna länk. Distriktsmästerskap Västerbotten

Herrar/Damer - Utvecklingslag

En utvecklingsseriemodell erbjuds på dam– och herrsidan som omfattar utvecklingslag, juniorer samt pojkar/flickor 16. Seriemodellen har använts under flera säsonger och kan ses som en fortsättning på SIU-modellen som tillämpas i ungdomsserierna. Syftet med modellen är att möjliggöra en bra utveckling för föreningarnas spelare i nivåerna mellan ungdomsserie och representationslag.

Gemensamma lag från två föreningar kan anmäla sig till serien. Matcherna i dessa serier spelas 3 x 20 min med effektiv speltid sista 3 min.

Efter sista anmälningsdag sätter VIBF ihop en preliminär serieindelning utifrån den information som lämnats i webbformuläret. Sedan skickar vi ut den preliminära serieindelning till lagens ledare som ges möjlighet att inkomma med synpunkter. Eventuellt kan vi komma att kalla berörda ledare till ett digitalt möte senare.

Avgifter

Serieavgifter Distriktsserierna

Kansliavgift - 1500 kronor debiteras varje förening med lag i distriktsserierna. En avgift oavsett antalet lag.

Damer div. 1 och Herrar div. 2 – 11 000 kronor

Herrar div. 3 Norra – 8 000 kronor

Utvecklingslag Damer/Herrar – 5 000 kronor

Västerbottens Innebandyförbund (VIBF) betalar ut domarvoden digitalt åt föreningarna som betalningsförmedlare. För detta tar vi ut en administrativ avgift på 500 kronor från distriktets samtliga lag.

Avgifter vid avhopp

Från anmäld plats i seriespelet efter 1 juni - Serieavgiften

Från anmäld plats i seriespelet efter 15 augusti - 2 x Serieavgiften

Distriktsserierna Logga
Läs mer om våra serier här......

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS