Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Senior

På grund av rådande situation med Coronaviruset vet vi i nuläget inte hur förutsättningarna för att genomföra Skånemästerskapen ser ut. Vi har arbetat utefter planen och förhoppningen att vi har möjlighet att genomföra tävlingen precis som under en ”vanlig” säsong. Vi kommer uppdatera er framöver när vi har ny information.

Bestämmelser
Skånemästerskapen spelas enligt Svenska IBFs tävlingsbestämmelser och regler. Observera att om två lag eller fler slutar på samma poäng i gruppspelet avgörsplaceringen genom inbördes möte/möten i enlighet med SIBFs tävlingsbestämmelser.

Seedning
I damklassen är 4 lag seedade in i kvartsfinalerna:

1. Malmö FBC A 2. IBK Lund Elit 3. Munka Ljungby IBK 4. Röke IBK

5 lag är seedade enligt nedan i herrklassen, vilka är direktkvalificerade för åttondelsfinalerna:

1. Höllvikens IBF 2. Malmö FBC A 3. Åstorp/Kvidinge IBS 4. IBK Lund Elit 5. Munka Ljungby IBK

Röke IBK, Lönsboda IBK och IBK Landskrona har tackat nej till sin seedning i herrklassen och deltar därmed i gruppspelet

Omgångsdatum
I slutspelslottningarna högst upp under rubriken hittar ni sista speldatum för respektive omgång. Åttondelsfinalerna för herrarna skall t ex vara spelade senast den 14 november.

I gruppspelet finns inga förutbestämda omgångsdatum. Ni får spela era matcher hur ni vill under veckorna 32-37 (9/8-19/9) bara ni är överens med era motståndare. T ex kan ni spela en match i omgång 3 innan en match i omgång 1. 

Ej spelade matcher
Alla gruppspelsmatcher skall vara spelade senast den 19 september. Matcher som ej blivit spelade fram till detta datum kommer att W.O-behandlas av TK enligt ordinarie rutiner.

Matchtider
Hemmalaget ser till att komma överens med bortalaget om matchdatum. Matchtiden meddelar ni skriftligen (per mail) kansliet senast 10 dagar innan aktuell matchtid. Förbundet tillsätter sedan domare.

OBS! I slutspelet är ”H” angivet i lottningen för hemmalag. Fr o m kvartsfinaler respektive semifinaler meddelar Skånes IBF på www.skibf.se vilket lag som spelar hemma. Hemmalag är det lag som har lägst serietillhörighet (vid samma serietillhörighet avgör placering i seriespelet 20/21 eller 19/20 beroende på om serien 20/21 blivit färdigspelad eller ej)

Rullande/Effektiv tid

Slutspelet spelas med effektiv tid medan matchtiden är rullande i gruppspelet.

Finaler

Som tidigare meddelats gäller även i finalerna att lägst serietillhörighet spelare hemma under förutsättning att en arena med en publikkapacitet på 300 åskådare kan presenteras. Om inte detta går att lösa går arrangörsskapet över till andra laget och sista hand beslutar Skånes IBF om spelplats. Hemmalaget behåller alla intäkter och står för hall- och domarkostnader. Datum för finalerna är satta till 1 maj 2022. Om finallagen är överens kan dock finalmatchen spelas tidigare dock ej innan den 21 mars.

Samarbetsavtal/dubbellicens
För er som har samarbetsavtal. Observera att spelare endast får spela turneringar (d v s Skånemästerskapen) i sin moderförening.

Gällande spelare med dubbel licens så kan aktuell spelare enbart delta i Skånemästerskapen med den förening där representationen först skedde. Det går alltså inte att representera båda föreningar såsom man får i seriespelet.

Spelarförflyttning vid flera anmälda lag
Om samma förening deltager med mer än ett lag i en klass, är det ej tillåtet att förflytta spelarna mellan lagen under turneringens gång.

Domararvode
Domararvodet i Skånemästerskapen för seniorlag är 590 kr (rullande tid)respektive 720 kr (effektiv tid) per domare.

Oavgjord match

Match i gruppspelet får sluta oavgjort. I slutspelet avgörs oavgjord match genom icke tidsbegränsad förlängning till första mål avgörs (”sudden death”).

Resultat och händelserapportering

Resultaten i Skånemästerskapen skall rapporteras senast 2 timmar efter matchslut samt händelserapporteras senast 24 timmar efter matchens slut.

I slutspelet ska hemmalaget rapportera matchhändelser online under match och slutresultat och övrig statistik efter spelad match.

Svenska Cupen
Skånemästerskapen 21/22 är kvalificerande för Svenska cupen 22/23. Skåne har som distrikt 1 plats till dam- respektive herrklassen som tillsammans med lagen i SSL och PO-lag i allsvenskan är kvalificerade till Svenska Cupen.

Vakanslista:

Lagen rangordnas enligt följande:

1. Finalvinnaren
2. Finalförloraren
3.. Bäst rankade semifinallag*
4. Näst bäst rankade semifinallag*
5.Bäst rankade kvartsfinallag osv….

*Semifinallagen särskiljs genom ranking som i första hand bygger på högst serietillhörighet 21/22 och i andra hand på högst serieplacering 21/22 och i tredje hand avgör lottning.

Tävlingsdokument