Välkommen Wilhelm

Publicerad
Välkommen Wilhelm
På Skånes Innebandyförbunds årsmöte i juni tog de 26 närvarande föreningarna beslutet att skånsk innebandy ska satsa mer på synlighet och kommunikation. Nu är en kommunikatör på plats med precis detta syfte. Välkommen Wilhelm Nilsson!

Wilhelm startade sitt uppdrag i november och gjorde sitt första jobbpass under för-VM 10-12 november då Sveriges herrlandslag genrepade inför VM i december 2024. En finfin introduktion då han fick träffa en stor mängd representanter från såväl skånska föreningar som Skånes IBF och Svenska Innebandyförbundet. Rakt in i hetluften för Wilhelm:

– Mina första intryck var att det finns så många duktiga spelare och ledare här och att intresset för innebandyn är större än vad många kanske tror. Fulla läktare i ett för-VM är ett kvitto på det. Redan när jag klev på det här jobbet sa jag att jag vill utnyttja den potential som finns i sporten. Som bekant finns intresset. Nu ska vi “bara” nå mottagarna genom flera olika vägar.

Wilhelms intresse för kommunikation är djupgående:

– Redan på gymnasiet bestämde jag mig för att jag ville arbeta med kommunikation i framtiden. Jag studerade IT/media-programmet, vilket gav mig flera praktiska erfarenheter i mediearbetet. För att gnugga vidare på de teoretiska bitarna vidareutbildade jag mig i språkvetenskap. En utbildning som i första hand inriktade sig på textbearbetning samt kommunikation- och medievetenskap.

– Det har i sin tur banat vägen för flera olika roller inom medie- och kommunikationsbranschen. Däribland som copywriter, kommunikatör, webbredaktör samt flera inriktningar inom journalistiken: allmän-, feature- och sportreporter.

Innebandyn har funnits med både privat och i arbetslivet:

– Jag har provat på innebandy i barndomen och spelat lite motionsinnebandy på äldre dagar. Innebandy är en fantastisk sport som kan utövas av såväl den yngre som den äldre och samtidigt locka åskådare som inte har någon relation till sporten. Jobbmässigt har jag verkat i sporten desto mer. Både som reporter och kameraman.

Wilhelm avslutar med en hälsning till de skånska föreningarna:

– Jag finns till för att vi ska lyfta föreningarna och innebandyn i stort. Som person är jag enkel och tillmötesgående, var därför inte rädd för att ta kontakt med mig.

Välkommen till den skånska innebandyn Wilhelm!

Ni når Wilhelm på wilhelm.nilsson@innebandy.se.

Publicerad av Henrik Paulsson, henrik.paulsson@innebandy.se

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS