Skånelagen 22/23

Publicerad
Skånelaget Hemsida

Våra två ledarstaber för Skånelagen födda 2006 har nu efter tre samlingar och två uttagningar tagit ut de slutgiltiga trupperna som ska representera Skåne i SDF-SM den 5-8 januari 2023 i Nyköping/Oxelösund.

Flickor 16 distriktslagskapten Pontus Kozan berättar om de träningar som har genomförts och hur han skulle beskriva Skånelaget Flickor 16.
Under dessa fem tillfällen har utvecklingen verkligen gått åt rätt håll där nivån har höjts under samtliga träningar. Tjejerna har krigat på bra och tagit till sig de olika taktiska inslagen väl. Utöver det så har det skapats en väldigt fin sammanhållning i gruppen. Många tjejer har tagit stora steg sen första samlingen i maj och spelarna har gjort det svårt för oss i tränarstaben.
Truppen vi har tagit ut är den vi tror kan gå längst och konkurrera om medaljerna i SDF-SM. Den innehåller allt från hårda duellspelare till renodlade målskyttar. Utöver det har vi också försökt bygga en grupp som kommer funka socialt både på och utanför plan. Vi har byggt en trupp som kommer att spela en offensiv och sevärd innebandy.

 

Pojkar 16 distriktslagskapten Ludvig Eriksson berättar om de träningar som har genomförts och hur han skulle beskriva Skånelaget Pojkar 16.
Tankarna kring träningarna är faktiskt lite spridda. I början var det lika nytt för oss i tränarstaben som för spelarna. Mycket förväntningar, en viss ovisshet men framförallt mycket roligt. Vi har fått träffa härliga ungdomar och se de visa upp sina kvaliteter som nu äntligen har lett fram till ett uttaget Skånelag.
Laget som är uttaget är för det första bra. Sen är det en härlig mix av spelare med talang, skills och hårt jobbande spelare. Hårt jobbande kommer alla att vara när vi åker upp till SDF-SM, men vi känner att vi har en bra grund att stå på med en tydlig rollfördelning som kommer växa fram under resans gång.

Publicerad av Sarah Jaxell

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS