Inspirerande domarläger i Varberg

Publicerad
Microsoftteams Image (7)

Som ett led i Skånes Innebandyförbunds långsiktiga arbete med domarutveckling arrangerandes under första helgen i april ett domarläger med fokus på våra yngre domare i syfte att inspirera till domarskapet och få en större gemenskap med andra domare från andra föreningar.

Vi riktade oss mot ungdomar födda 2007 och 2006, främst utbildade matchledare men även några som gått ungdomsdomare deltog. Totalt var det elva ungdomar från sex olika föreningar samt fyra coacher som deltog under helgen.

Fredagen inleddes med pizza och ett kort teoripass kring tävlingsregler samt rörelse och placering för att de skulle ha en gemensam grund för att kunna samarbeta på planen. På lördagen var det tidig uppstigning då första matcherna började 08:00.

Fokus var inledande på att hitta bra rörelse, samarbete kring att markera och visa för spelarna vad som hände och hur vi ska starta spelet. Därefter följde individuella tips kring allt från bedömning av enskilda situationer till hur man kan snacka förebyggande eller förklara för en spelare hur den kan göra i nästa duell för att slippa bli avblåst.
Helgen gick i full fart och deltagarna dömde totalt 95 poolspels-matcher under två dagar. 

Söndag eftermiddag lämnade vi Varberg trötta och glada, vi som coachade under helgen är övertygade om att detta var ett bra sätt att nå flertalet av våra mål kring domarutveckling och tittar vidare på fler aktiviteter som denna. 

Publicerad av Sara Berglind

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS