Floorball Fitness

Floorball Fitness är ett paketerat träningskoncept för innebandyföreningar som vill utveckla sitt träningsutbud och bredda sin målgrupp.

Floorball Fitness är en del av satsningen Sport Fitness, som Skånes Innebandyförbund gör tillsammans med Skånes Handbollsförbund, Skånes Ishockeyförbund och RF-SISU Skåne.  

 


Enkelt och lustfyllt
Idén med Sport Fitness är att idrottsföreningar ska kunna erbjuda ett komplett och enkelt träningskoncept för alla som vill testa på idrotten, men även den som vill stanna kvar i eller komma tillbaka till idrotten och dess gemenskap. Målgruppen är barn, unga och vuxna med eller utan erfarenhet av idrotten. Träningen anpassas efter målgruppen och till föreningens förutsättningar med stöttning av Sport Fitness representanter. Föreningen kan med enkelhet erbjuda målgruppen ett lustfyllt och kravlöst sätt att utöva sin idrott. 

Paketerat och flexibelt
Med tydligt beskrivna övningar och en enkel struktur på träningspasset blir träningen allsidig och lätt att genomföra både för deltagare och ledare. Fler kan träna, fler kan hålla i passet och igenkänningsfaktorn av träningen skapar en trygghet som lätt kan attrahera nya medlemmar in i föreningslivet.

Puls - Power - Play
Övningar med kroppen som redskap blandas med idrottsspecifika övningar. Träningskonceptet bygger på Puls – Power – Play. Deltagaren får upp pulsen, stärker sin kropp och får spela, spela, spela. Effektivt och genialiskt! Träning och glädje står i centrum och bidrar till den gemenskap som föreningslivet erbjuder.

Puls - Börja passet med uppvärmning följt av övningar för att få upp pulsen och göra kroppen redo för träning.
Power – Anpassad styrketräning utifrån gruppens storlek och förutsättningar, med fokus på att stärka och stabilisera kroppens muskler. Övningarna är till viss del anpassade till idrotten.
Play – Dags för spel! Spelmoment på mindre yta utan kroppskontakt där alla kan vara med. Här övas det på tekniska spelmoment där lek går före allvar.

Hur kommer vi igång?
Ta kontakt med Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, sarah.jaxell@skanskidrott.se