Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Vi tar pulsen på Damer Division 1 Skåne

För att kolla läget ute i lagen ställde vi ett antal frågor till tränarna för att känna dem på pulsen inför nästa veckas säsongspremiär. Svaren presenteras i första hand på Skånes IBFs instagram-konto, så in där och läs med en gång! Men utvalda matcher kör vi även ”heads up” här på hemsidan.   

 

Benny Sand, Röke IBK

Snart seriepremiär i Damer Division 1 och ni ställs mot Åstorp/Kvidinge söndagen den 25 september kl 16.00 på hemmaplan (Qpoolen). Vad tror du om matchen?

Åstorp/Kvidinge är alltid ett svårt motstånd och vi har genom åren haft ganska bra matcher mot dom. Förra säsongen blev det förlust i premiären och vinst i returen innan jul. Det kommer även denna gången bli en tuff uppgift för oss och vi kommer ladda upp ordentligt inför premiären och se till att vi gör vårt jobb för att säkra 3 poäng och bästa tänkbara start på säsongen. 

Hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?

Vi har fortsatt på den ombyggnationen vi påbörjade förra säsongen och de yngre spelarna som förra året tog klivet upp från vårt U-lag har haft en fortsatt positiv utveckling. Det har varit många svettiga pass och vi våra två nyförvärv har kommit in bra i laget och det har sett riktigt bra ut på matcherna under försäsongen. 

Vilken/vilka spelare ska man hålla ett extra öga på i ert lag under säsongen?

Oj! Det är svårt det där. Jag vill ju att alla spelare ska känna att de bidrar. Vi kommer ha två grymt bra målvakter och bland utespelarna så finns det många spelare som kommer fortsätta leverera både bland de yngre och de äldre mer rutinerade spelarna. Jag ser fram emot att Ida Wensley ska göra comeback efter sin korsbandsskada som hon ådrog sig förra säsongen. 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vilka tre lag tror du kommer göra upp i toppen?

Vi har medvetet vänta med att prata målsättningar inom laget tills vi har avklarat våra försäsongsmatcher och kommer därför prata om det under premiärveckan så där får jag tyvärr lämna ett tråkigt svar. Var gäller topplagen så måste ju Munka och Lund stå som favoriter med tanke på deras trupper. Malmö FBC och Höllviken kommer utmana och se till att det inte blir någon enkel resa för dom två. 

 

Marcus Losell, Åstorp/Kvidinge

Snart seriepremiär i Damer Division 1 och ni ställs mot Röke IBK söndagen den 25 september kl 16.00 på bortaplan (Qpoolen). Vad tror du om matchen?

Gött att vi närmar oss premiären som alla längtat efter så. Den 25:e åker vi till Hässleholm för att möta Röke, exakt samma premiärmotståndare som förra säsongen. Och givetvis hoppas vi på något liknande resultat. Tror dock det kommer synas lite premiärnerver. Kan vi ställa någorlunda fullt lag på banan skall vi ha 3 pinnar med oss när vi lämnar. Ser också fram emot hemmapremiären i nya Arenan, värt att komma och titta. 

Hur har era förberedelser under försäsongen sett ut?

Vi har haft en omväxlande försäsong med delvis styrka och kondition, men även en del från andra sporter som kickboxning/boxning och lite från jujutsu. Bra uppslutning hela vägen. 

Vilken/vilka spelare ska man hålla ett extra öga på i ert lag under säsongen?

Är ganska övertygad att vi kommer att ha en del namn med i toppen av poängligan men vill inte sätta press på någon utan väljer att nämna laget framför jaget. 

Vad har ni för målsättning med säsongen och vilka tre lag tror du kommer göra upp i toppen?

De lag som jag tror tillhör topp 3 är givetvis Munka som får favoritskapet här med lite varning för Lund och Höllviken. En som jag tror lite mer på av nykomlingarna är Malmhaug som har en del spännande namn i truppen och kan överraska.

 

short_text    Publicerat av Mikael Jeppsson 2022-09-16, kl 09:57