Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Upplägget för Spelarutveckling 15år

Då var det dags att presentera upplägget för Spelarutvecklingen Flickor/Pojkar 15 år.

Tidigare i veckan har vi presenterat upplägget för Spelarutvecklingen för 13 och 14 åringar. Här kan du läsa nyheterna om deras upplägg:
Spelarutveckling Flickor/Pojkar 13 år
Spelarutveckling Flickor/Pojkar 14 år

Varje samling under spelarutvecklingsträffarna kommer ha teman som utgår från Svensk Innebandys spelmodell, spelmodellen kan du se längst ner i nyheten. Träningsinnehållet på varje samling är framtaget av Mikael Karlberg. Mikael är i dagsläget instruktör på NIU i Malmö och är förbundskapten för Danmarks herrlandslag. 

Träff 1:
Första samlingen kommer fokusera på anfallsspelet (både speluppbyggnad och komma till avslut) och innebandyövningarna kommer utgå ifrån detta tema.
Teorin under första samlingen kommer vara kring spelmodellen och om hälsa/kost.

Träff 2:
Andra samlingen kommer fokusera mycket på fysträning och hur man ska träna kondition, styrka och rörlighet som 15 åring. 
Teorin under samlingen kommer vara kring fysträning, varför det är viktigt och vad det ger för effekter för dig som innebandyspelare.

Träff 3:
Tredje samlingen kommer fokusera på försvarsspelet (både förhindra speluppbyggnad och förhindra avslut). 
Teorin under denna samling kommer vara första delen av den tränarutbildning Grundutbildning Barn/Ungdom som spelarna får genom SpU-15 år. Denna utbildning är första steget i innebandyns utbildningsstruktur för tränare. 

Träff 4:
Under fjärde samlingen kommer träningsinnehållet fokusera på omställningsspelet (både det offensiva och defensiva). 
Teorin under denna samling kommer vara den andra delen av tränarutbildningen Grundutbildning Barn/Ungdom. Om spelaren deltagit på både träff 3 och 4 är hen godkänd i denna utbildning efter samlingen och har då en ledarlicens. 
Vi kommer även under denna samling tillsammans med Spelarutveckling 14 år se på en SSL-match. 

Träff 5:
Den femte samlingen kommer vara en förbundsturnering. Tidigare år har vi då spelat matcher mot Halland och Danmark. Mer information kommer kring denna dag! 

Träff 6:
Under den sista samlingen kommer spelarna innan samlingen ha fått göra en självutvärdering och utifrån denna själva bestämma vilka specifika delar man vill träna på under samlingen. Under samlingen får då spelarna möjligheten att träna på dessa delar och få tips och feedback från ledarna inom de tekniska delarna. 
Teorin under denna samling kommer vara kring den mentala hälsan. 

Sista anmälningsdag för Spelarutvecklingen är fredagen 15 mars!
Anmälan gör du här

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2019-03-06, kl 11:47