Upplägget för Spelarutveckling 13år

Nu är det dags att presentera upplägget för vår Spelarutveckling säsongen 19/20 och först ut är upplägget för Flickor/Pojkar 13 år. 

Varje samling kommer ha teman som utgår ifrån Svensk Innebandys spelmodell, spelmodellen kan du se längst ner i nyheten. Träningsinnehållet på varje samling är framtaget av Mikael Karlberg. Mikael är i dagsläget instruktör på NIU i Malmö och är förbundskapten för Danmarks herrlandslag. 

Träff 1:
Första samlingen kommer bestå av övergripande övningar där spelarna kommer få träna på både anfallsspel och försvarsspel. 
Teorin under samlingen kommer vara kring spelmodellen och innebandyns terminologi. 

Träff 2:
Andra samlingen kommer fokusera mycket på fysträning och hur man ska träna kondition, styrka och rörlighet som 13 åring. Spelarna kommer även få träna på innebandyns omställningsspel. 
Teorin under samlingen kommer vara kring fysträning, varför det är viktigt och vad det ger för effekt för dig som innebandyspelare. 

Träff 3:
Tredje och sista samlingen kommer vara en intern turnering där spelarna kommer få spela ett flertal matcher. Ledarna kommer ha ett fortsatt fokus på att lära ut de olika delarna i spelmodellen. 
Teorin under sista samlingen kommer vara innebandyns regler som skånska domare kommer prata med spelarna om. 

Sista anmälningsdag till Spelarutvecklingen är fredagen 15 mars!
Anmälan gör du här

short_text    Skrivet av Ellen Tillman 4 mars 2019