Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Inför Allsvenskan - Munka-Ljungby IBK

Nu till helgen drar säsongens förbundsserier igång och våra skånska seniorlag i SSL, Allsvenskan och Herrettan är därmed inne på sin sista förberedelsevecka inför premiärmatcherna. Vi har tagit ett snack med lagens tränare inför säsongsstarten. 

Sist ut av de Allsvenska lagen i vår intervjuserie är Munka-Ljungby IBK. Tränare Marcus Hedlund berättar om en annorlunda försäsong inför premiären mot Göteborg, med matcher i nystartade Svenska Cupen:

– Ja det var en ny upplevelse. Först ut var det kval mot Onsala som besegrades. Sen väntade en tuff uppgift i form av våra tre SSL-lag här i regionen; Malmö FBC, IBK Lund och Warberg IC. Tre tuffa matcher på en orimligt kort tid, men bra genomkörare.

Det är en annorlunda säsong att sätta målsättningar inför:

– Ja, eftersom fem lag åker rakt ur serien (på grund av Corona redsanm.) så får vi väl börja med att se till så vi håller oss kvar. Men om vi jobbar vidare med det som var bra i fjol och spetsar med lite annat så skall vi nog kunna störa topplagen lite också. 

Det finns några spelare i laget som Marcus rekommenderar att kika lite extra på:

– Klara Jansson tror jag kommer att sticka ut där, och både Maja och Nellie på backen tror jag kommer att bidra stort till vår stabila defensiv och ställa till det från bakplan. 

Avslutningsvis tror Marcus på favoriterna i SM-finalen i april:

– Jag tror att Thorengruppen kommer att knipa den platsen i år igen men där är ett par lag som kommer göra det svårt för dem på vägen. 

Vi tackar Marcus för intervjun och önskar honom och laget lycka till i premiären och under säsongen som helhet.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2021-09-18, kl 08:30