SM-guld till Västsvenska P16

Publicerad
SM Guldp16

1967 personer var samlade i Thoren Arena för P16-finalen mellan Västsvenska och Västergötland under Distrikts-SM i Umeå. Publiken fick se en intensiv match när Västsvenska säkrade SM-guldet med siffrorna 6-2.

P16-finalen i Distrikts-SM mellan Västsvenska och Västergötland bjöd på en mållös förstaperiod med två storspelande målvakter inför storpublik i Thoren Arena.

Det dröjde till den andra perioden innan Västsvenskas Malte Wåhlin kunde öppna målskyttet efter dryga fyra minuters speltid.

– Det var så skönt att få in i den andra perioden. Sen rullar det bara på och så vinner vi till slut, säger Malte Wåhlin om sitt mål.

När periodvisslan ljöd för andra gången stod det 3-1 på resultattavlan till Västsvenska som därefter aldrig släppte taget om den målmässiga ledningen. 3-1 blev till slut 6-2 när Västsvenska säkrade SM-guldet.

Efter slutsignal försökte en lyrisk Malte Wåhlin summera vad guldet betyder för honom och laget.

– Det är magiskt, det finns inga fler ord. Vilket gäng.

Just laginsatsen var annars det som ledde Västsvenska till SM-guldet, menar Wåhlin.

– Vi jobbar som ett lag hela tiden. Så himla skönt, det här betyder allt.