Västsvenska Innebandyförbundet har tillsammans med Handbollsförbundet Väst, Göteborgs ishockeyförbund och Göteborg fotbollsförbund tecknat ett avtal för hur idrotterna ska göra det möjligt för barn att utöva flera sporter parallellt.

Bakgrund

Bakgrunden till avtalet är barn inte ska bli tvingade att välja idrott i åldern upp till gymnasiet. Förbunden ska bidra till att föreningar i största möjliga mån organiserar aktiviteter så att barn kan utöva flera idrotter samtidigt.  

Ordförande

Ordförande Mats Lomander som skrivit på avtalet säger: Många av sportens alla unga utövare känner ibland en beslutsångest över att man håller på med flera sporter och har svårt att välja när ledare och föräldrar kallar till träningar och matcher. Samtidigt vill vi inom Västsvenska - och Riksidrottsförbundet - att våra barn och ungdomar ägnar sig åt flera idrotter i unga år. All forskning pekar på att detta gynnar individen över tid.

För att förenkla för alla parter har Västsvenska Innebandyförbundet tillsammans med de tre andra stora bollsporterna kommit överens om ett ramverk som våra föreningar, ledare och spelare kan förhålla sig till. Vi ser nu fram emot att detta används i hela vårt distrikt och att våra 70 föreningar kan etablera ett välfungerande samarbete i sitt område för att göra vardagen lättare för alla.

Avtalet har också uppmärksammats i GP

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS