Under säsongen 2018-2019 har Föreningslyftsprojektet arbetat med Hallklimat, med mål och syfte att få ett bra utvecklingsklimat för våra utövare. Vi vill få fler att stanna inom idrotten längre och att vi ska ha roligt och utvecklas tillsammans i hallarna!
I samband med Föreningsutvecklingskonferensen i Borås 16-17 november filmade vi med syfte att visa upp hur vi arbetat och vad som är viktigt för våra föreningar.

Under föreningsutvecklingskonferensen i Borås den 16-17 november var det över 40 föreningsrepresentanter från 14 olika föreningar som diskuterade hallklimat.
Emil Hedestig, utbildningskonsulent från Svenska Innebandy förbundet var på plats och presenterade SIU 2.0 och utbildningsportalen.
Arbetsgruppen presenterade sina tankar och utifrån det så hade vi workshops med mycket bra, kreativa och givande diskussioner.

Här kommer förslag som togs upp under föreningsutvecklingskonferensen och som sjösätts under hösten 2019

- Föräldrautbildning (Förebildsutbildning), information om kommande handledarutbildningar mejlas ut till föreningarna under augusti 2019

- Trivselvärdar under matcher, arbetsgruppen fick i uppdrag att ta fram förslag på uppdragsbeskrivning och arbetet presenteras under september.

- Jingel med budskap om förhållningssätt i hallen, vi har en jingel för grön och blå nivå och under våren tas det fram en till för matcher på övriga nivåer. 

I Föreningslyftsprojektet under säsongen har vi haft 7 föreningar som har drivit projektet. De har bl a samlat in feedback från föreningsdomare, domare och ledare. Arbetet har mynnat ut i värdegrundsfilmen och en del nyheter för kommande säsong som presenteras på ordförandekonferensen i mars.
 
Vi vill tacka våra Föreningslyftsföreningar: IBF Backadadalen, IBK Bergum, Frölunda IBK, Guldhedens IK, Kärra IBK, Lindome IBK och Pixbo Wallenstam.
 
Vi vill även tacka våra föreningar och personer som var med i Borås och arbetade med stort engagemang i projektet tillsammans med föreningslyftsföreningarna:
Bergsjö SK, Herrestads AIF (Rockets), IBK Göteborg, IBK Kungälv, Lindås IBK, Utbynäs SK, FBC Lerum och Dingle AIK och Nyresurs (funktionärsgruppen)
Emil Hedestig, Svenska Innebandyförbundet
Linnéa Tyden Busck, SISU Idrottsutbildarna
Jörgen Rönning och Christina Arnergård ecirrus media
Credit for the music: NCS

 

 

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS