Syftet med hela Utvecklingsserien är i första hand att ge unga tjejer och killar bästa möjliga utveckling i sin resa från ungdomsserie till seniorspel. Det handlar om Utveckling och att behålla de spelare vi har så länge som möjligt.

Alla lag rankas och delas in i olika nivåer (serier) utifrån lagets bedömda slagstyrka. Nivåindelningen syftar till att matcherna ska bli så jämna som möjligt. Serieinformation Utvecklingsserierna 2023/24

Anmälan
Anmälan ska vara gjord senast 24 april 2023 via ett webbaserat anmälningsformulär som skickas ut via e-post till föreningsadresserna i slutet av mars månad.
Serieinformation

En utvecklingsseriemodell erbjuds på dam– och herrsidan som omfattar utvecklingslag, juniorer samt pojkar/flickor16. Seriemodellen har använts på både dam– och herrsidan under flera säsonger och kan ses som en fortsättning på SIU-modellen som tillämpas i ungdomsserierna.

Syftet med modellen är att möjliggöra en bra utveckling för föreningarnas spelare i nivåerna mellan ungdomsserie och representationslag.

Gemensamma lag från två föreningar kan anmäla sig till serien.

Efter sista anmälningsdag sätter VIBF ihop en preliminär serieindelning utifrån den information som lämnats i webbformuläret. Sedan skickar vi ut den preliminära serieindelningen till lagens ledare som ges möjlighet att inkomma med synpunkter. Eventuellt kan vi komma att kalla berörda ledare till ett digitalt möte senare.

 


 

Matchtid

Nytt inför säsongen 2023-24 är att Utvecklingsserierna spelas 3 X 15 minuter effektiv speltid. Paustid 5 minuter.

 

Domararvode
Domararvoden för samtliga serier i Västerbotten finns att ta del av under rubriken Domararvoden på vår hemsida.
Anmälningsavgift
Serieavgiften i Utvecklingsserierna är 5 000 kronor. Serieavgiften debiteras föreningarna under juni månad.

En kansliavgift på 1 500 kronor tillkommer för varje förening med lag i Distriktsserierna.
Avhopp efter anmälan

Om avhopp sker från anmäld plats i seriespelet efter 1 juni debiteras föreningen den ordinarie serieavgiften. 

Om avhopp sker från anmäld plats i seriespelet efter 15 augusti debiteras föreningen dubbla serieavgifter. 

 

Åldersdispenser
I utvecklingsserierna finns inga åldersdispenser. Hela upplägget bygger på att lagen har "Rätt spelare på Rätt Nivå". Då får vi jämna matcher och bra utveckling för alla.
52637567119 193B152d37 O
Spelprogram och resultat
Klubbor ligger på ett mål

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS