Ny korrigerad serieindelning Röd och Blå nivå - Umeå

Publicerad
Spotlight

Efter att föreningarna och lagens ledare fått inkomma med synpunkter på den första preliminära serieindelningen, har vi sett över rankingen ännu en gång och gjort vissa korrigeringar. Den nya korrigerade serieindelningen för Röd - Blå nivå i Umeå kan ni ta del av nedan.

Efter midsommarhelgen kommer VIBF att börja ett omfattande arbete med att anmäla in samtliga lag i vårt administrationssystem iBIS och placera lagen i de serier som nu mer eller mindre är fastställda. Därefter väntar tidssättning och matchbokningar i hallarna. Några ändringar är ytterst svåra att göra från och med nu.

Ny korrigerad serieindelning Flickor Röd - Blå Umeå

Ny korrigerad serieindelning Pojkar Röd - Blå Umeå


Preliminär serieindelning

En preliminär serieindelning och ranking av lagen på Röd och Blå nivå i Umeå skickades ut till föreningarna och lagens ledare via mejl 7 juni. Fram till och med onsdag 12 juni kunde man inkomma med synpunkter på serieindelningen.

Utskicket har gått till föreningarnas kansliadresser samt till kontaktpersonerna för ungdomslagen. 

Rankingen avser pojkar och flickor, Röd och Blå nivå, som är födda ca 2009 - 2015. Grön nivå, alltså pojkar och flickor födda 2016, kommer att presenteras senare i höst. Sista anmälningsdag till dessa serier är först i slutet av augusti.

Föreningarna och lagen får till och med onsdag 12 juni på sig att inkomma med synpunkter via mejl om man anser att den preliminära rankingen är felaktig. Efter det påbörjar vi arbetet med serieläggningen och då är det svårt att göra några ändringar. Den nya preliminära serieindelningen kommer att presenteras på vår hemsida senare denna månad. Synpunkter på lagens ranking och serieplacering kan skickas till denna e-postadress

Rankingen baseras på lagens resultat föregående säsong. Vi har utgått från tabellerna i de serier lagen har spelat i, och gjort förändringar i lagens ranking utifrån de redovisade resultaten. I vissa fall har föreningarna angett på anmälningsblanketten att lagens slagstyrka väsentligt kommer att förändras, och då har vi korrigerat rankingen utifrån den informationen. Vi har även försökt ta hänsyn till de föreningar som har behov av samarbete mellan olika lag för att kunna få ihop spelare till matcherna. Detta är svårt att tillgodose fullt ut men vi gör vad vi kan för att underlätta för dessa samarbeten. I dokumenten har vi lagt in orange färg i ålderskolumnen för lag som angett att de behöver samarbeta eller har anmält två eller fler lag i en årgång.

Serieindelning Flickor Röd-Blå Umeå

Serieindelning Pojkar Röd-Blå Umeå

Speldagarna i de olika serierna planerar vi enligt följande: Varannan jämn och udda serie försöker vi lägga på olika helgdagar. Om t. ex div. 5 spelar match på lördag, så spelar div. 7 på söndag. Om div. 12 spelar på söndag så spelar div. 14 och div. 10 på lördag o s v. Tyvärr fungerar det inte alltid då vi måste anpassa oss till bokningsläget i hallarna, andra arrangemang och idrotter mm.

Den slutgiltiga serieindelningen presenterar vi först senare i höst. Eftersom det kan ske förändringar ända fram till seriestart bl. a till följd av lag som hoppar av, vill vi inte fastställa serieindelningen i detta tidiga skede. Om ett lag försvinner så förskjuts bara rankingen för övriga lag eller att en vakans lämnas.

Lagen är i de flesta fall grupperade tre och tre i rankingen. Om inga förändringar sker är det alltså dessa lag som följs åt i både udda och jämn serie. De tre lagen med högre och lägre ranking blir då de övriga lag man preliminärt kommer att möta i de två serierna. Matchantalet för samtliga lag kommer i de flesta fall att vara 16 matcher under säsongen, förutsatt att man spelar i en serie med 6 lag.

Publicerad av Per Oscarsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS