Glädjande statistik för innebandyn i Västerbotten

Publicerad
Innebandybollar
I en nyligen presenterad statistikrapport där licenser jämförts mellan både distrikt och kommuner i Sverige, placerar sig Västerbotten och några av våra kommuner på fina positioner.

Nu finns det tydlig statistik på att Västerbotten är ett riktigt innebandydistrikt i förhållande till de övriga distrikten i landet. Fem av våra kommuner finns också med högt uppe då landets kommuner jämförts med varandra utifrån antalet licenser i förhållande till invånarantalet.

Vid en jämförelse mellan distrikten i Sverige över antalet licenser i förhållande till befolkningen, så hamnar Västerbotten delad etta tillsammans med Värmland. 2,2 procent av Västerbottningarna är licensierade innebandyspelare i distriktet. Sett till andelen kvinnor med licens så ligger vi klar etta med 1,9 procent. Mycket glädjande siffror som tydligt fastslår att vi är ett starkt innebandydistrikt både bland män och kvinnor.

På kommunnivå hävdar sig flera av våra kommuner mycket bra. Umeå hamnar på en 17:e plats bland landets kommuner då man jämfört licenssiffrorna med befolkningen i kommunerna. Även om många mindre orter ligger före i statistiken så sticker Umeå ut som etta om man i stället jämför med de större städerna. 3,2 procent av Umeåborna spelar innebandy som licensierade spelare.

Bland de mindre orterna i länet finns två kommuner som sticker ut i positiv riktning. Vännäs på en 20:e plats och Vindeln på en 29:e. Två orter där innebandyn har en stark position.

Även Skellefteå och Dorotea ligger bra till i kommunjämförelserna med en 59:e och 71:a plats.

Statistiken i sin helhet kan ni ta del av nedan.

Licensstatistik på distriktsnivå

Licensstatistik på kommunnivå

Publicerad av Per Oscarsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS